Oyun Haberleri

İpek Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Açtı

ipek-universitesi-dijital-oyun-tasarim-bolumu-banner

Oyun yapımı ve stüdyoları ülkemizde gitgide artarken, her geçen gün ülkemizden başarılı oyunlar çıkarken artık üniversitelerde Oyun Tasarımı bölümlerinin de açılması kaçınılmaz.

İlk olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nin eğitim programı BUG ile başlayan üniversitelerin oyun atılımı İpek Üniversitesi‘nde açılan Dijital Oyun Tasarımı bölümü ile devam ediyor.

İlk öğrencilerini bu yıl bölüme yerleştirecek olan üniversitenin bölümle ilgili tanıtımı şöyle;

Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dijital oyun kullanıcılarının oranında sürekli yükselen bir artış söz konusudur. Sosyal medyadaki yaygınlık ve kitlesel katılımlar, iletişimi erişim olarak geliştiren yeni ağlar, yeni ağlarla beraber ucuzlayan iletişim hizmetleri, kullanıcı artışını olumlu anlamda desteklemektedir.

Yeni medya teknolojileri kapsamında dünyanın en büyük endüstrilerinden biri haline gelmiş olan Dijital Oyun Tasarımı, ekonomik krizlerden de en az etkilenen sektör olma özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda genç nüfus için de yeni ve açık bir istihdam alanıdır. Kültürel mirasın korunması, toplumsal hafızanın kayıt altına alınıp, saklanmasına olanak sağlayacak geleneksel oyunların dijital ortama aktarılması, kamu bilinci oluşturmak açısından da önem taşımaktadır.

dominion-ipek-universitesi

 

Ülkemizde Dijital Oyun Tasarımı bölümü ilk kez İpek Üniversitesinde 2015-2016 öğretim döneminde eğitime başlayacaktır. Eğitim dili İngilizce olan bölüm MF-4 puan türünden öğrenci alacaktır. İpek Üniversitesinin bu programı açmakla amacı bu alanda sektörün ihtiyacını karşılayacak insan kaynağı sağlamak, bu alanda geliştirilecek proje ve ürünlerle ülkemize katkı sağlamak, araştırma ve uygulama yapabilen insan gücü yetiştirmektir.

Bu programa dahil olan öğrencilerin zorunlu ve seçmeli derslerinin yanında 4. Sınıfta oyun animasyon ve yazılım projeleri geliştirmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla bu programın öğrencileri teorik bilginin yanında hem derslerin uygulama kısmında hem de son yıl verilecek proje deneyimi ile uygulama deneyimi de kazanmış olacaklardır. Öğrenciler teorik bilgileri İpek Üniversitesi oyun stüdyosunda ürün haline getirebileceklerdir. Hem stüdyomuzda hem de oyun firmalarında staj yapma imkanları olacaktır.

İpek Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü Oyun Programlama, Bilgisayar Animasyonu, Mobil Oyun Geliştirme, Oyun Motoru, 3D Modelleme, Oyun için Ses Dizaynı, Oyun için Arayüz Tasarımı, Oyun Senaryosu, Çevrimiçi Oyun Geliştirme, Dijital Girişimcilik gibi derslerin yanı sıra oyun geliştirmenin temelinde olan Tarih, Türkçe, Matematik ve Fizik gibi temel derslere de yer vermektedir.

ipek-universitesi-dijital-oyun

İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi bünyesinde açılan Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, alandaki oyun yazılımcısı, grafik sanatçısı, ses ve görüntü uzmanı, sanat yönetmeni, içerik planlayıcı ve senarist gibi istihdam ihtiyaçlarını karşılayıcı bir uzmanlık programıyla eğitim verecektir. Bölümümüz mezunları Dijital Oyun Tasarımcısı ünvanı alacaklardır.

İpek Üniversitesi’ndeki bölümün başında Doç. Dr. Ersin Elbaşı bulunuyor. Bu yıl 28 öğrenci ile başlaması planlanan bölümün eğitmen kadrosu ve ders programı bile hazır. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu tür bölümlerin çoğalması ve daha çok öğrenciye kapılarını açması en büyük temennimiz. Teşekkürler İpek Üniversitesi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.