Oyun Haberleri

Hex’ten Wizards of the Coast’a Cevap Var

magic-the-gathering-hex-banner

Geçtiğimiz günlerde, Dungeons and Dragons ve Magic the Gathering gibi popüler masaüstü oyunların yayıncısı Wizards of the Coast firmasının, yeni çıkan Hex: Shards of Fate oyunu yüzünden Cryptozoic firmasına dava açtığını buradan duyurmuştuk.

Wizards of the Coast, davayı açarken Hex’in Magic kart oyununa benzerliğini de eşleşmelerle açıklamıştı. Şimdi Hex ekibinden Cory Jones, Wizards’ın davasına bir açıklama ile cevap verdi.

İlgili Makaleler

Cryptozoic Entertainment’ın başkanı Cory Jones, oyunun web sayfasında şu açıklamayı yaptı:

HEX destekçilerinden oluşan aileme,

Son 3 yıldır, yenilikçi bir kart oyunu yaratmanın hayaliyle yaşıyordum. Bu oyun, kart oyunlarının stratejisi ile MMO oyunlarının kitlesini ve ilerleme sürecini birleştirmeliydi. İlgi çekici, yeni ve sizlerin seveceği bir şey yaratmak istiyordum. Bu hayalimizi sizlerle -yani topluluğumuzla- paylaştık ve sizler, Hex’i inanılmaz bir şekilde destekleyerek bize yardımcı oldunuz.

Üzülerek belirtiyorum ki bu potansiyel yenilik, Wizards of the Coast’un, bir rakibi ortadan kaldırmasına yönelik hukuksal bir sürece doğru ilerledi. Hex oyununun; oyunculara, kağıt kart oyununun veremeyeceği ancak dijital olarak sunulabilecek yenilikçi, eğlenceli ve farklı bi deneyim sunma şansı var. Bazen küçük ve bağımsız bir firma olmak, sizi zorbalar için kolay bir hedef haline getirebilir. Bu durumda olmak kolay değil ancak bu rüyayı koruyabilmek için her şeyi yapmaya hazırız.

Evet; Wizards of the Coast, Hex Entertainment’tan büyük, hatta Hasbro çok çok daha büyük. Ancak onların banka hesaplarının büyüklüğü onları haklı yapmaz ve bizler, sizlerin de desteklediği bu oyunu çıkarmak için savaşacağız. Bu anlamsız yasal başvurunun hayalimizi yıkmasına izin vermeyeceğiz.

Cory Jones, şunları da ekledi; “Yasal olarak haklı çıkacağımızdan %100 eminiz. Hepimiz aynı kabilenin üyeleriyiz, hepimiz oyuncuyuz. Bu rüyanın yıkılmasına izin vermeyeceğiz.”

Yapılan açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Wizards of the Coast bu açıklamaya bir cevap verecek mi bilinmez ancak halihazırda açılmış bir dava var. Önümüzdeki günlerde neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.