Oyun Haberleri

Farthest Frontier Erken Erişime Açıldı

Grim Dawn ile ARPG sevenleri fazlasıyla memnun eden Crate Entertainment yeni oyununu erken erişime açtı. Farthest Frontier 30 dolarlık fiyatına rağmen Steam’de 50 TL ile satışa çıktı. Kaçırmayın!

Farthest Frontier, Create Entertainment’ın ikinci oyunu olacak. Geliştiriciler ilk oyunlarıyla ARPG türünün altından kalkmayı başardılar. Grim Dawn, Steam’de 64 bine yakın oyuncudan %93 olumlu yorum almayı başardı. Hikaye ağırlıklı oyunları tercih eden ben bile yüzlerce saat sıkılmadan oynayabildim Grim Dawn’u. Dolayısıyla ekibin ikinci oyunu da büyük bir merak ve heyecanla bekliyorduk.

Ancak Farthest Frontier’ın türü ARPG’den çok uzak bir yerlerde: Hayatta kalma ve şehir kurma. Sizce geliştiriciler bunun altından kalkabilir mi? Grim Dawn hayranlarının ekibe olan güveni tam. Daha 24 saat geçmeden %90 olumlu yorum alan Farthest Frontier’ın yorumlarında Crate Entertainment’a olan sevgi ve güvenin bahsinin sık sık geçtiğini görüyoruz.

Peki Farthest Frontier’ı diğer şehir kurma ve hayatta kalma oyunlarından ayıran ne?

Detaylı tarım sistemi!

Geliştiriciler daha önce hiçbir şehir kurma oyununda görmediğimiz kadar detaylı tarım mekanikleriyle geleceklerini söylüyorlar. Farklı tohumlar, toprak türleri, tarlanın bulunduğu bölgenin iklim koşulları, gölgesi, rüzgarı, gübresi gibi her detay ne kadar ürün aldığımızı ve bu ürünlerin kalitesini etkileyecek. Hayatta kalmamız bu bölgeleri böceklerden ve kargalardan ne kadar koruyabildiğimize bağlı olacak. Tırtılların yaprakları yemesine izin vermemiz gerekecek. Yabani otları ayıklamaktan sorumlu birilerinin olması da çok önemli olacak.

Düşünün bir de, bu kadar uğraşmışsınız ve sonra bir gece don olmuş! Hele ki ilaç olarak kullanacağınız bitkileri vurmuşsa soğuk, gel bir de salgın hastalıkla uğraş. E düşman orduları bu fırsatı kaçırır mı? Siz hasta ve açken geri duracak değiller ya!

YouTube player

Kısacası bu oyun bize tarımın ve çiftçinin önemini bir kez daha hatırlatmaya geliyor.

En azından oyunun tanıtımları bu şekilde. Biz de deneyip göreceğiz bakalım bu iddialar ne kadar doğru. İlk bakış incelememiz Özay‘dan gelecek.

Oyunu şu an Grim Dawn ile birlikte alabildiğiniz 51 TL’lik bir paket de mevcut.

Güncelleme (20 Ağustos 2022):

Dün gece hem Farthest Frontier hem de Grim Dawn’un fiyatlarına güncelleme geldi. Farthest Frontier’ın güncel fiyatı 150 TL oldu. Umarız kaçırmamışsınızdır.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.