Oyun Haberleri

Cyberpunk 2077, Rol Yapma Açısından Witcher 3’ten Daha Geniş Olacak

Cyberpunk 2077 Night City Wire programının ikinci bölümünün ardından, oyunun rol yapma unsurları hakkında yeni bilgiler de açığa çıktı.

Yeni Night City Wire programıyla beraber, oyunun başında tercih edeceğimiz Lifepaths seçeneğine göre hikayemizin nasıl şekilleneceğini gördük. Daha öncesinden sadece yazılı olarak açıklanan bu seçenekler, oyunun uzun vadede de farklı tecrübeler sunacağını gösterdi. Yani sadece oyunumuzun nerede başlayacağına karar vermekle kalmayacağız, karakterimize de bir derinlik sağlamış olacağız.

Tanıtım videosunda ön plana çıkan tanıtımlardan biri de silah kullanımına ilişkindi. Bu kısım oyuncuların kafasında da soru işaretleri oluşturdu. Cyberpunk 2077, rol yapma unsurları barındıran bir aksiyon oyunu muydu? Konu hakkındaki ilk açıklama CD Projekt RED’in bölüm tasarımı uzmanlarından Miles Tost’tan geldi.

NetRunner 2077 fan sitesine verdiği röportajda, oyunun rol yapma unsurları bakımından oldukça derin olduğunu dile getiren Tost, “İnsanlar oyuna bakıp ‘Şuna bak, bu bir birincil gözden oynanan aksiyon oyunu’ diye düşünebilir. Ancak Witcher 3’te sunduğumuz rol yapma tecrübesinden daha fazla ve daha derin bir içerikle karşınızda olacağız.” dedi.

Oyunun derinliğine yönelik bir örnek veren Tost, Witcher 3 içerisinde etkileşime girilebilecek 2.500 adet kapı olduğunu, Cyberpunk 2077’deki kapı sayısının çok daha fazla olduğunu söyledi.

Açıkçası etkileşim bakımından, bu neslin sunabileceği en iyi rol yapma tecrübelerinden biriyle karşılaşacağımızı hissediyorum. Daha oyun çıkmadan, oyunun büyük bir balon olduğu yönünde çalkantılı açıklamalar sürüyor ama ilk günkü heyecanımı ve sunulan içerikleri gördükçe hiç de balon olmayacağını görüyorum.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.