İncelemeler

Ey Yecüc Mecüc – Kahin Kral

“Ey Yecüc Mecüc Vahşi ve Talancısız… Bir Vakte Kadar Demir Dağın Ardına Kapatılacaksınız…” Kehr Suresi Ayet-94/95…98″

Dini konularla, mitolojiyle, teoloji ile ve tarih ile ilgilenenlere çok tanıdık gelen bir konudur Yecüc ve Mecüc. Kutsal kitaplarda da bahsi geçer Yecüc ve Mecüc’ün. Bu iki ismi Gog ve Magog olarak da duymuş olanlarınız vardır belki. Yecüc ve Mecüc, çok tartışılan iki kavim olarak karşımıza çıkar. Kimisi bu iki kavmin lanetli olduğunu, kimisi kıyamet zamanı tekrar geri geleceklerini söyler. Kimisi de birbirleriyle savaşan bu iki kavmin kıyamet alameti olduğunu ve aslında dünya üzerinde kıyameti getirecek olan iki süper güç olduğunu söyler. Bir başka inanış ise Yecüc ve Mecüc hikayesinde geçen demirden dağ olayından dolayı Yecüc ve Mecüc’ün uzaylıları temsil ettiğidir.

Siz hangisine inanırsınız bilinmez tabii ki ama “Yecüc ve Mecüc” daha nice yıllar boyunca tartışılacak, nice yıllar boyunca din bilimcilerin aklını ve dimağını kurcalayacaktır.

Kitaptan bahsedecek olursak Celaleddin Özcan gerçekten çok güzel bir iş çıkarmış. Kitabı okumaya başladığınızda çok fazla Osmanlıca, Öztürkçe ve eski Türkçe kelime ile karşılaşıyorsunuz fakat ilginçtir ki anlamını bilmediğiniz kelimeleri bile anlamakta zorlanmıyorsunuz. Yazar, cümleler içerisine o kelimeleri o kadar güzel harmanlamış ki sizi kelimelere ve anlam karmaşasına boğmadan gerçek bir efsanenin içine sokuyor. Tolkien’in betimlemelerine benzer bir kurgu ve yazım tarzı ile hazırlanmış güzel bir metin ve İhsan Oktay Anar’ın eski dili modern anlatıma yedirmesine benzer şeklinde kullanılmış bir dil; ve karşımıza çıkan güzel bir fantastik eser.

Doğrusunu söylemek gerekirse hikayenin fantastikliği yepyeni ırklardan veya yepyeni bir dünyadan ziyade eski, kayıp ve bilinmeyen bir kültürün bu kadar detaylı oluşturulmasından kaynaklanıyor. Kutsal kitaplarda anlatılan Yecüc ve Mecüc’ten çoook daha fazlasını öğreniyor ve görüyorsunuz kitapta. Irkların yapısı, politik ve sosyolojik yapı gibi şeyler, sizi o ırklara daha fazla bağlıyor. İçlerinden çıkan kahramanlar, hainler, krallar ve savaşçılar sizlere gerçek bir dünyayı sunuyor aslında.

Bu kitap bir üçlemenin ilk kitabı olarak çıkıyor karşımıza. Yazar, serinin ikinci kitabını yazmaya başladı bile. İkinci kitapta da bu güzel macera devam edecek. Biz de sabırsızlıkla bu serinin diğer kitaplarını bekliyor, Celaleddin Özcan’a yazım hayatında başarılar diliyoruz.

Kitap Şenocak Yayınları’ndan çıktı ve 14.00 TL etiket fiyatıyla satılmaktadır. Herkesin mutlaka okuması lazım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.