Oyun Haberleri

Chris Metzen İşi Bırakıyor!

chris-metzen-banner

Blizzard’ın kurucu babalarından biri olarak kabul edilen, oyun dünyasının efsanevi ismi Chris Metzen emekliye ayrıldığını açıkladı.

Bugüne kadar bana sorulan “Kiminle tanışmak isterdin?” sorularında cevap verdiğim iki üç isim varsa, biri Chris Metzen olmuştur. Blizzard firmasında çalışmaya başladığı günden bu yana Warcraft, Starcraft ve Diablo gibi başlıkların gelişmesine yardımcı olan ve hikayelerinin gelişmesine yardımcı olan efsanevi isim oyun dünyasını bıraktığını açıkladı.

Metzen sadece Blizzard’ın oyunlarına senaryolar yazmakla kalmamış, kağıt üzerindeki karakterleri seslendirerek onlara hayat vermiş oyun tutkunu bir isimdi. Warcraft evreninde Nefarian, Ragnaros ve Thrall gibi unutulmaz karakterleri seslendirmiş, Starcraft’ta ise düşmanların kalbine korku salan Terran birimi Battlecruiser’ın babacan kokusuna hayat vermiştir.

chris-metzen-gorsel-2

Metzen ayrılığını şu sözlerle dile getiriyor:

Emeklilik kelimesinin kullanmamın başlıca sebebi, başka bir firmada ya da yeni bir projede yer almak istemediğimden. Uzun zamandır, uzun yıllardır bu işin içerisindeyim. Artık biraz ağırdan almanın vakti geldi. Dinlenmenin vakti geldi. Koltuğa oturup dinlenmenin ve kilo almanın vakti geldi. Şöyle bir düşününce bu hayatta benim için en önemli olan şeyin, ailemin üzerine düşmenin vakti geldi. Ailem benim hayatımın merkezinde. İlham kaynağımın merkezi onlar. Hali hazırda iki tane ufaklık yetiştirirken bir tane bebek ailemize katıldı. Hepsiyle beraber evde yaşamayı ve onlara vakit ayırmayı istiyorum. Bana ayakta kalma gücümü veren eşimle vakit geçirmeliyim. Artık kariyerim ailem üzerine odaklı.

chris-metzen-gorsel

1994 yılında Warcraft: Orcs and Humans ile Blizzard firmasına adım atan Chris Metzen artık oyun dünyasına katkıda bulunmayacak. Ancak iki yıl önce Blizzard’dan ayrılan ve World of Warcraft’ın gelişmesine büyük katkıda bulunan Rob Pardo’nun yeni firmasında danışmanlık yapacağına dair bazı söylentiler de mevcut.

Yine de söylemem gerek, bize bunca güzel ve epik hikayeler paylaşan Metzen’in ayrılığı benim için üzücü oldu. Fantastik dünyalara bakış açımı değiştiren ve bir Warcraft manyağı haline gelmeme sebep olan Metzen’in hikayelerinin yeri her zaman benim için ayrı olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.