Oyun Haberleri

CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 İçin Özür Videosu Yayınladı

Polonya merkezli CD Projekt RED‘in kurucu ortaklarından ve firmanın başındaki isim Marcin Iwinski, yeni yayınlanan videoda Cyberpunk 2077‘nin sorunlu durumundan dolayı özür diledi.

Aynı hikayeyi baştan anlatmanın anlamı yok ama durumu bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Bildiğiniz üzere Cyberpunk 2077, özellikle konsol sürümünde büyük sorunlarla çıkış yapmıştı. PC sürümü biraz daha stabil olsa da bugüne kadar gösterilen videolar ve yayınlanan basın bültenlerinde belirtilen özelliklerin birçoğunun kesilmiş haliyle karşılaşmıştık.

Oyunun PlayStation 4 sürümü o kadar sıkıntılıydı ki, Sony, iadelere yetişemeyeceğini anlayıp oyunu mağazasından kaldırmaya karar vermişti. Bu çok karşılaştığımız bir olay değil. Yani ortada hem oyuncuları, hem de geliştirici firma CD Projekt RED’i zor durumda bırakan bir olay var.

İlk aşamada hızlı güncellemelerle oyunu stabil hale getirmeye çalışsalar da oyunun uzun vadede toparlanabileceği konusunda oyuncular da hem fikir olmuş durumda. Bunun farkında olan CD Projekt RED başkanı Marcin Iwinski, oyunun hatalı durumu için oyunculardan özür diledi. Özür mesajı içerisinde tüm sorumluluğun kendisinde ve yönetimde olduğunu dile getirerek, geliştirici ekibin bu durumda payı olmadığını belirtti.

Cyberpunk 2077 için paylaşılan 2021 yol haritası

Bu açıklama oyuncuların Cyberpunk 2077’ye karşı fikrini değiştirir mi bilmiyoruz ancak birçok büyük firmanın bugüne kadar yapmadığı bir şekilde karşımıza çıkarak özür dilemeleri takdire şayan.

CD Projekt RED, oyunun güncellenmesi için yoğun bir şekilde çalışacak. 2021’in ilk yarısı bitmeden 1.1 ve 1.2 güncellemeleri yayınlanacak. Ayrıca yıl bitene kadar yeni gelecek güncellemelerle daha stabil bir oyun sunulacak. Elbette ücretsiz bir DLC’nin de geleceği eklenen bilgiler arasında.

Yıllar içerisinde tamamlanmamış, yarım sürümle piyasaya sürülmüş ya da o haliyle üzerinde hiçbir düzenleme yapılmayan oyunlar piyasaya sürülmüştü. Buna imza atan çoğu firma da çıkıp bu cesareti bulup oyunculardan özür dilememişti. Açıkçası oyunun durumundan memnun olmayan biri olmama karşın, Marcin Iwinski ve CD Projekt RED’in bu tutumunu takdir ettim.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.