Oyun Haberleri

Blizzard Çalışanları Yönetime Karşı Ayaklandı

Blizzard Entertainment çalışanları, yöneticileri daha adil davranma ve daha iyi ücret ödeme konusunda zorlamak için online yazışma sistemi Slack üzerinden organize oldu.

Diablo, World of Warcraft ve Overwatch gibi dünyaca ünlü oyunların geliştiricisi Blizzard Entertainment‘ın başı şu sıralar çalışanlar ve yöneticiler arasındaki gelir dengesizliği nedeniyle dertte.

Activision Blizzard CEO‘su Bobby Kotick‘in geçtiğimiz yıl 40 milyon dolar ikramiye almasının ortaya çıkmasıyla, şirket personeli arasındaki ücret farkı gözler önüne serilince isyan kaçınılmaz oldu. Şirketteki farklı gelir dağılımına karşı harekete geçen 870 Blizzard çalışanı, Slack üzerinden bir iletişim kanalı oluşturarak işverenlerinden eşit maaş ve adil ikramiye yönetimi talep etmek için fikir birliğine vardı.

Blizzard çalışanları isteklerini elde ettikleri taktirde, dünya çapında milyonlarca oyuncuya sunmak üzere eğlenceli oyunlar tasarlarken gecesini gündüzüne katan sendikasız oyun endüstrisi emekçileri açısından atılan büyük bir adım olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.