Oyun Haberleri

Amazon Prime Gaming Ocak 2023 Oyunları Belli Oldu

Amazon Prime Gaming Ocak 2023 için oyunlarını dağıtmaya başladı. Bu ayın oyunlarında korku ve gizem teması polis ve tavuk elementleriyle birlikte göze çarpıyor.

Amazon Prime Gaming, yılbaşı hediyesi olarak üyelerine dağıttığı Dishonored 2‘yi Ocak’ın sonuna kadar hediye etmeye devam ediyor. Ona ek olarak da bu ay 6 yeni oyun daha veriyor.

Yani Amazon Prime Gaming Ocak 2023 oyunlarının listesi şöyle:

  • Dishonored 2 (GOG)
  • The Evil Within 2 (GOG)
  • Beat Cop (GOG)
  • Chicken Police – Paint it RED! (Amazon Games)
  • Lawn Mowing Simulator (Amazon Games)
  • Breathedge (Amazon Games)
  • Faraway 2: Jungle Escape (Amazon Games)

Dishonored 2 ve The Evil Within 2 zaten bir tanıtıma ihtiyaç duymayacak kadar ünlü oyunlar.

Beat Cop, piksel grafikli bağımsız dedektiflik oyunlarından. Özellikle 80’lerin polis dizilerinden esinlenen bir hikayeye sahip.

Chicken Police: Paint it RED! de görselinden de tahmin ettiğiniz gibi Noir temada bir oyun. Sin City‘i anımsatan görsel tasarımlar kullansa da benim aklıma Blacksad‘in oyununu da getiriyor. Stean üzerinde 1.000’den fazla kullanıcıdan %96 oranınza pozitif yorum almayı başarmış. 2 tacvuk dedektifi oynadığımız bu bağımsız oyun asıl renkli hikayesiyle öne çıkıyor.

Lawn Mowing Simulator öncekiler kadar öne çıkan bir oyun değil. Ama siz de Bully‘de cep harçlığı için saatlerce çim biçmekten keyif alıyorduysanız bu oyuna da bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Breathedge, aniden meydana gelen bir uzay kazasının ardından ölümsüz tavuğuyla birlikte hayatta kalmaya çalışan bir adamın macerası. Bu hayatta kalma oyunu mizahıyla da oyunculara hitap ediyor. Üstelik Türkçe dil desteği de var.

Faraway ise daha Aralık 2022’de çıkmış bir oyun. Myst‘ten esinlenen bulmaca tarzında bir oyun olduğunu söylüyorlar.

Amazon Prime Gaming Oyunları Nedir, Nasıl Alınır?

Amazon Prime Gaming ile Amazon, 7.90 TL karşılığında aylık prime üyeliği alan oyuncalara her ay bazı oyunlar hediye ediyor. Bu oyunları kalıcı olarak kütüphanemize ekleyebiliyoruz. Yani Amazon’un ocakta verdiği oyunları şubatta ve sonra da oynamaya devam edebiliyoruz. Bir aylık erişim değil bahsettiğimiz.

Amazon Prime üyeliği açtıktan sonra oyunlarınızı almak için buradan Prime Gaming’i keşfet sekmesine tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada birçok oyun ve oyun içi eşya bulunacak. Dilerseniz yukarıdaki sekmelerden yalnızca oyunları listeleyebilirsiniz. Bu oyunlar farklı platformlar için anahtar kod şeklinde gelebileceği gibi Amazon’un kendi platformunda (Amazon Games) da yer alabilir.

Amazon Prime Gaming arayüzü ve logoları

Diğer Platformlar: Steam Yok

“Bu oyunları Steam üzerinden mi oynuyoruz, nasıl oluyor?” sorusuyla çok karşılaşıyoruz. Ne yazık ki Amazon, Steam ile işbirliği yapmıyor. Oyunlarını genelde Epic Games Store, GoG veya Legacy Games gibi oyun mağazalarından kod olarak veriyor. EA oyunlarını Origin, Ubisoft oyunlarını da Ubisoft Store kodu olarak sunuyorlar mesela. Yani Steam yerine bu mağazalardaki hesabınıza ekleyebiliyorsunuz oyunu.

Hangi oyunun hangi platformda verileceğini oyunların görsellerinin sağ alt köşesindeki logolardan anlayabilirsiniz. Örneğin yukarıdaki görselde FarCry 4’ün sağ alt köşesinde Ubisoft Store sembolü var. Roadtrip’in sağ alt köşesindeyse Legacy Games’in kar taneli logosunu görüyoruz. Escape from Monkey Island’ın sağ alt köşesindeki Taç sembolü de oyunu Amazon Games üzerinden oynayabileceğimizi gösteriyor.

Amazon Games

Bazı oyunları Amazon kendi oyun platformu üzerinden dağıtıyor. Onları oynamak için Amazon Games‘i bilgisayarımıza indirmemiz gerekiyor. Böylece hesabımızda aktifleştirdiğimiz oyunlardan dilediğimizi yükleyip oynayabiliyoruz.

Amazon Games platformu

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.