Dizi Haberleri

Diskdünya Serisi Dizi Oluyor!

Terry Pratchett’in fantastik edebiyata hediyesi olan Diskdünya (Discworld) roman serisinin, dizi uyarlaması için anlaşma sağlandı.

Neredeyse 40’tan fazla kitabı olan Diskdünya, sonunda dizileştiriliyor. Pratchett’in ölmeden önce kurduğu yapım firması Narrativia, İngiltere merkezli Endeavor Content ve Motive Pictures ile anlaşma sağladı.

Anlaşmanın detayları henüz belli değil ancak Pratchett’in tüm kitaplarını kapsadığını düşünüyoruz. Sonuçta kendi kurduğu yapım şirketinin yaptığı bir anlaşma. Her uyarlama haberinde olduğu gibi Motive Pictures’ın ilk açıklamalarından biri “Pratchett’in orijinal dünyasını en iyi ve en doğru şekilde yansıtmaya çalışacakları” yönünde oldu.

Seriyi baştan sona konu edinip güzel bir iş çıkartırlarsa önümüzde uzun bir fantastik dizi serisi olacak demektir.

Bilmeyenler için de hemen ufak bilgilendirmesini geçelim. Diskdünya serisi, Terry Pratchett’in 1983 yılında başladığı ve 2015 yılındaki ölümüne kadar yazdığı komedi-absürd seviyesi tavan yapmış fantastik dünyasında geçiyor. Tolkien’den, Robert E. Howard’a, William Shakespeare’den mitolojilere kadar birçok yerden beslenip bu konuları tiye almasıyla biliniyor. Ülkemizde DeliDolu Yayınları tarafından serinin tamamına yakını Türkçeleştirilmiş durumda.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.