Haberler

Oscar Isaac, Star Wars’a Geri Dönmek İstemiyor

Disney’in çektiği Star Wars Üçlemesi’nde Poe Dameron’u canlandıran yetenekli oyuncu Oscar Isaac, seriye geri dönmeye niyetinin olmadığını dile getirdi.

J. J. Abrams’ın 2015 tarihli The Force Awakens filminde ilk defa karşımıza çıkan Poe Dameron karakteri, Oscar Isaac için özel olarak hazırlanmıştı. Hatta ilk taslak çalışmalarında Poe’nun ilk filmde ölmesi planlanmıştı. Fakat Isaac’in performansı Abrams’ın hoşuna gidince bu karakteri üç film boyunca da görmüştük.

The Force Awakens ile başlayan felaketler zinciri içerisinde kurban giden karakterlerden biri de Oscar Isaac’in canlandırdığı Poe Dameron olmuştu. Her filmle birlikte daha da sığlaştırılan ve içi boşaltılan karakterlerden biri olmuştu. Gerçi hangi filmde adam akıllı karakter vardı diye sormak lazım.

Neyse efendim, konumuza dönelim. Oscar Isaac, Deadline için verdiği bir röportajda, Star Wars için “Filmleri yapmanın her türlü zorluğundan keyif aldım. Oyuncular, aktörler, dekor tasarımcıları, set tasarımcılarıyla beraber büyük bir grubun içerisinde yer almak çok eğlenceliydi.” sözlerine yer verdi. Isaac’a yöneltilen seriye geri dönmeyi düşünür müsünüz sorusunaysa “Yeni bir ev ya da başka bir şey satın almam gerekirse.” şeklinde alaycı bir açıklamayla karşılama verdi.

Ancak uzun olarak cevapladığı kısmı da bir hayli dikkat çekici. Oscar Isaac, “Yapmayı hedeflediğim şey tam olarak bu değil. Tamamen el yapımı setlerde çalışmak ya da bana ilham verecek insanlarla beraber olmak hedefim. Paul Schrader’ın* filmleri gibi. DNA kodlarıma kadar yazılan, beni ben yapan şeyler. Bu konuda da yalnız olmadığımı hissediyorum. Belli nesildeki her aktör için onları kendileri yapan filmler olmuştur. Benim için de bu durum böyle. Benim için kişisel bir dönüm noktası gibi geliyor. İşi yapma sürecini, bitmiş bir ürünle uğraşmaya yeğlerim.” sözlerine yer verdi.

Disney altındaki üçlemeden kaçamak cevaplar vererek hoşnutsuzluğunu belirten oyuncular arasında en sivri açıklamayı da sanırım Mark Hamill’den sonra Oscar Isaac yapmış oldu. Hamill, daha öncesinde Rian Johnson’ın yönettiği The Last Jedi filmi için ağır konuşmuş sonrasında da sözlerini biraz daha yumuşatmaya başlamıştı.

Finn’i canlandıran John Boyega ve Rey’i canlandıran Daisy Ridley de Star Wars serisine geri dönmek istemediklerini daha The Last Jedi döneminde açıkça söylemişlerdi.

Oscar Isaac, Schrader’ın yönetmenliğinin etkilenmesinin yanı sıra Frank Herbert’in kült bilimkurgu romanı Dune’ü filmleştiren Denis Villeneuve’den de bir hayli etkilenmiş olabilir. Villeneueve, Dune çekimleri için olabildiğince özgün setler ve dekorlar hazırlamış ve CGI kısmının ayarını düşürdüğünü söylemişti.

*Yukarıda Isaac’in bahsettiği Paul Schrader, Oscar Isaac başta olmak üzere Tye Sheridan, Willem Dafoe gibi birçok önemli yıldızın dahil olduğu The Card Counter’ın yönetmeni. Pandemiden kaynaklı olarak bu yıl vizyona girmesi beklenen film, prodüksiyonun durması nedeniyle ertelenmişti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.