Haberler

Netflix’ten Ultra Abonelik Denemesi

İnternet üzerinden hizmet veren medya sağlayıcısı Netflix “Ultra” isimli yeni abonelik opsiyonunu Türkiye’de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Netflix‘in bir süredir yeni bir abonelik modeli üzerinde çalıştığı belirtiliyordu. Avupa’nın belli başlı bölgelerinde devreye soktuğu “Ultra” isimli abonelik sistemine ilk geçebilecek ülkelerden biri de Türkiye oldu. Hâlâ test aşamasında olan yeni abonelik seçeneği, kullanıma girdiği zaman Temel, Standart ve Özel aboneliklere bir de Ultra eklenmiş olacak.

Avrupa fiyatı 19.99 Euro olan Ultra aboneliğin ülkemizdeki fiyatı 47,99 TL olarak belirlendi.

Ayrıca Avrupa’da HDR özelliği sunan bu paketin Türkiye’deki versiyonuna sadece ‘en yüksek ses kalitesi’ notu düşüldüğünü de belirtelim.

Farkı Ne?

Netflix, önceden kullanıcılarına Temel, Standart ve Özel abonelik seçenekleri sunuyordu. Özeel abone olanlar, aylık 39,99₺ ödeyerek Ultra HD görüntü kalitesinde Netflix’i izleyebiliyordu. Üstelik Özel abonelik, anlık 4 kullanıcının kullanımını destekliyordu.

Ultra seçeneğinin çıkması ile Özel abonelik kapsamı, 2 kullanıcıya düşüüyor. Anlık 4 kullanıcı aynı anda izlemek istiyorsanız 8₺ daha ödeyerek Ultra pakete geçmeniz gerekecek. Kısacası Ultra abonelik seçeneği, önceki Özel seçeneğinin aynısı ancak 8₺ daha pahalı.

Netflix Ne Diyor?

Netflix, bu abonelik sisteminin bir açık test olduğunu söyledi. Henüz böyle bir sistem kullanımda değil. Yapılan açıklama ise şöyle;

Netflix’te düzenli olarak yeni özellik ve uygulamaları test etmeyi sürdürüyoruz ve genelde bu testlerin gerçekleştirilme süreleri değişkenlik gösteriyor. Şu anda farklı fiyat aralıklarını ve özellikleri test ederek, kullanıcıların Netflix’e nasıl değer biçtiklerini daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Bu test herkese açık değil, ayrıca test içinde sunulan spesifik özellikleri daha sonra kullanıma açmama ihtimalimiz de mevcut.

Ultra abonelik bun fiyatla gelmezse güzel olur tabii. 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.