EdebiyatHaberler

Korku Edebiyatının Usta Yazarlarından Peter Straub Hayatını Kaybetti

Korku, gizem ve doğaüstü roman ve hikaye yazarı Peter Straub, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Ünlü yazar Peter Straub‘un ölümünü, kendisi gibi yazar olan kızı Emma Straub duyurdu. Emma Straub, Instagram hesabından, “Peter Francis Straub, bulunduğu her ortamın en zeki ve eğlenceli kişisiydi. Çok şanslıydık. Onu anlatmak için dünyada yeteri kadar sözcük yok.” açıklamasını yaptı.

Straub‘un kızı bu yıl, babasının sağlığının bozulmasıyla mücadele eden bir kadının hikayesini anlatan This Time Tomorrow adlı romanı yayımlamıştı. Emma Straub, kitap için Peter Straub‘un önerisinden ilham aldığını ve babasının “Hangi sayfada öleceğim?” diye sorduğunu söyledi.

1943 yılında, satış elemanı baba ve hemşire annenin çocuğu olarak Milwaukee‘de doğan Peter Straub, 40 yıllık kariyerinde aralarında Ghost Story, The Hellfire Club ve Black House‘un da olduğu eserler kaleme almıştı. Stephen King ile The Talisman adlı romanı da yazan Straub‘un World Fantasy ve Bram Stroker‘ı da kapsayan çok sayıda ödülü bulunuyor.

Fairy Tale kitabının basıldığı gün arkadaşı Peter Straub‘un ölüm haberini alan Stephen King sosyal medyada yayınladığı veda mesajında, “Bugün üzücü bir gün çünkü iyi arkadaşım ve muhteşem yetenekli meslektaşım Peter Straub’u kaybettik. Onunla çalışmak, yaratıcılık hayatımın en büyük eğlencesiydi.” dedi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.