Haberler

Junk Head 1 – Karanlık, Korkunç ve Sevimli

Junk Head 1 Banner

Japon artist Takahide Hori tarafından Stop-motion olarak 4 yılda hazırlanan Junk Head 1 çok yakında karşımızda olacak.

Kısa filmin 10 dakikasını içeren ilk bölümü yayınlandı.

Tim Burton’ın çok sevilen Nightmare Before Christmas dışında birçok stopmotion film bulunuyor. Stop-motion film kültürü herkese hitap etmeyebilir. Son zamanlarda bu tarz filmlerle maalesef pek karşılaşamıyoruz. Yeni keşfettiğimiz Junk Head 1 ise bu açlığımızı biraz giderebilir.

Takahide Hori, Yamiken takma adıyla karşımıza oldukça enteresan bir yapım çıkarmış. Junk Head 1 adını verdiği kısa filmi, Stop-motion tekniği ile çekmiş. Tüm çizimler, modellemeler, kamera açıları, ışıklandırmalar, görsel efektler yani film hakkında her şey Takahide Hori’nin elinden çıkma.Junk Head 1

Hori tüm filmi 4 yılda tamamladığını söylüyor. Junk Head 1’deki detaylara baktığınızda 4 yıl az bile kalıyor. O kadar ince detaylar ve modellemeler bulunuyor ki, insan izlerken nereye bakacağını şaşırıyor. Müzikler ve kurgu da tamamen kendisine ait. Takahide Hori, tek başına dev bir kadro oluşturmuş.

Junk Head 1’in hikayesi de görsel şöleni kadar ilgi çekici. İnsanlar, yıllar içerisinde doğurganlıklarını kaybetmiştir. Bu sebeple klon teknolojileri üzerine yoğunlaşmışlar. Ancak yıllar sonra insanlar ve klonlar arasında bir savaş patlak veriyor. İnsan ırkı, klonları şehirlerin alt katmanlarına itmeyi başarıyor. Savaşın üzerinden geçen 1.200 yılın ardından, insanlar alt katmanlardaki klon yaşantısını incelemeye karar veriyor.

Atmosfer o kadar güzel oturtulmuş ki, hayranlıkla izliyorsunuz. Machinarium tadında bir arka fon üzerine biraz Blade Runner, azıcık da Tim Burton esintisi sayesinde insanın içinde yaşamak isteyeceği korkunç bir distopya hazırlanmış. Karanlık bir atmosfere sahip olmasına karşın modellemelerin detayları hayranlık uyandırıyor. Hori’nin kendine has dokunuşları da bu modelleri neden bilmem, sevimli kılıyor.

Takahide Hori, konsept çalışması sırasında Tsutomu Nihei tarafından yaratılan Blame! isimli cyberpunk manga serisinden etkilendiğini söylemekten kaçınmıyor. Hori, gelecek yıllarda imkanı olursa bu manga serisini de filme uyarlamak istiyor. Bu mangaya aşina olan okuyucular, Junk Head 1’deki ince çizgileri farketmeden geçemeyecektir.Junk Head 1

Junk Head 1, Aralık ayı sonu gibi online olarak yayınlanacak. Tüm yazı boyunca dikkatinizi çekmiştir, filmin ismi Junk Head 1. Yani bir devamı gelebilir. Hori, filmin bir devamını da çekmek istediğini belirtiyor. Ancak 4 yıl boyunca harcadığı enerjiyi geri toplaması için zamana ihtiyacı olduğunu da söylüyor. İlk kısa filmi olan Junk Head 1’in amatörlüğü sebebiyle 4 yıl sürdüğünü söylüyor. Hikayenin devam filmini 2 yıl içerisinde bitirebileceğine inanıyor.

Film elbette birçok yapım firmasının da dikkatinden kaçmamış. Hori’ye mali destek yapabileceklerini söylemişler. Ama o bütün işi kendi başına yapmaya kararlı. Bir başkasından para alarak, onların hizmetine girmek istemiyor. Her şeyi kendi bildiği gibi kendi kurallarına göre işlemek istiyor.

Neyse, sözü fazla uzatmadan Junk Head 1’in yayınlanan 10 dakikalık videosuyla sizleri başbaşa bırakalım. Yakın bir tarihte tam sürümü de yayınlandığında, onu da sizlerle paylaşacağız.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.