Haberler

İtirafçı David Grusch, ABD’nin Elinde UFO’lar Olduğunu Açıkladı

ABD savunma teşkilatında David Grusch, hükümetin UFO’lar hakkında büyük sırlar sakladığını ifşa etti. ABD Hükümeti’nin elinde UFO’lar olduğunu ve bunlar üzerinde çalıştığını belirtti.

Hava Kuvvetleri eski çalışanı ve National Geospatial Intelligence Agency (Ulusal Jeo-uzamsal İstihbarat Ajansı) eski bir üyesi olan David Grusch, ABD hükümeti tarafından bulunup gizli tutulduğunu iddia ettiği dünya dışı araçlarla ilgili bilgiler verdi.

David Charles Grusch (Copyright © D. Grusch. Image may not be reproduced or circulated without permission of the authors).

Tanımlanamayan uçan cisimlerin bulanık videoları, UFO hikayelerinin komplo teorisi olmayabileceğine dair kanıt arayanların uzun zamandır vazgeçilmezi oldu. Son yıllarda hükümet bu tür gözlemlerin araştırılmasında daha etkin bir rol üstlendi ve ABD Kongresi, kısa bir süre önce adı, All Domain Anomaly Resolution Office (Tüm Alan Anomalileri Çözüm Ofisi) ya da kısaca AARO olarak değiştirilen resmi bir UFO görev gücü oluşturdu.

Aynı zamanda, NASA ve diğer devlet kurumları yıllarca Dünya’da dünya dışı faaliyetlere dair inandırıcı bir kanıt olmadığını söylemiş ve çoğu gözlemi doğal olaylara ya da insan yapımı nesnelere bağladı.

NASA, Tarihi Açıklamada UFO Varlığını Kabul Etti

Şimdi ise Hava Kuvvetleri’nde görevli ve eski görev gücü üyesi David Grusch, daha önce hiç kimsenin kamuoyuyla paylaşmadığını söylediği sırları resmen ifşa etti. Dünya dışı canlılar hakkında uzaylı tabiri yerine Non-Human Intelligence (İnsan Olmayan Zeka) tanımını ise raporlarında çok kez belirtti.

Grusch, NewsNation için özel olarak ödüllü araştırmacı gazeteci Ross Coulthart‘a konuştu. Coulthart yıllarını UFO’lar konusunda haber yaparak geçirdi.

YouTube player

ABD Hükümetinin En Mahrem Sırları

ABD savunma teşkilatındaki görevinde 36 yaşındaki Grusch, hükümetin en mahrem sırlarından bazılarının kendisine emanet edildiğini söyledi.

Grusch, UAP (UFO yerine kullanılan yeni terim; Unidentified Anomalous Phenomena – Tanımlanamayan Hava Olayları) görev gücünde çalıştığı dönemde, grubun bir kaza kurtarma programına erişiminin reddedildiğini söyledi.

Grusch, “Bunlar insan kökenli olmayan teknik araçları, isterseniz uzay aracı deyin, iniş yapmış ya da düşmüş insan kökenli olmayan egzotik araçları geri alıyor,” dedi.

Grusch’a göre bu araçlar arasında pek çok başka türe ait uzay araçları da bulunuyor.

Grusch, Coulthart’a şunları söyledi;

Bunun tamamen çılgınca olduğunu düşündüm ve ilk başta kandırıldığımı, bunun bir hile olduğunu düşündüm. İnsanlar bana güvenmeye başladı. Bana yaklaştılar. Bana gelen, birçoğunu neredeyse tüm kariyerim boyunca tanıdığım, bir programın parçası olduklarını söyleyen çok sayıda kıdemli, eski istihbarat görevlisi var.

Grusch, ABD hükümetinin onlarca yıldır insan dışı araçlar ele geçirdiğini iddia ediyor. Kısa bir süre önce bir ihbarda bulunan Grusch, Kongre’ye ve İstihbarat Topluluğu Genel Müfettişi’ne gizli “kanıt” olarak adlandırdığı şeyleri verdiğini belirtti.

NewsNation, Grusch’un kimlik bilgilerini ve özgeçmişini doğruladı ancak müfettişlere verdiğini söylediği sözde kanıtı görmedi ya da doğrulamadı. Grusch, ulusal güvenlik nedeniyle NewsNation’a kanıtları gösteremeyeceğini söyledi.

Grusch ayrıca iddia edilen aracın fotoğraflarını kendisinin görmediğini, ancak gören diğer istihbarat yetkilileriyle kapsamlı bir şekilde konuştuğunu söyledi.

İnsanlara Yalan Söylüyorlar

Grusch NewsNation’a yaptığı açıklamada Amerikan halkına on yıllardır yalan söylendiğini belirtti. Grusch, “ABD halkını hedef alan, son derece etik ve ahlaki olmayan sofistike bir dezenformasyon kampanyası var” dedi.

Grusch’un açıklamaları doğruysa, ilk kez ABD hükümetinden resmi bir temsilci evrende yalnız olmadığımızı söylemiş olacak.

Kesinlikle yalnız değiliz,” diyen Grusch, “Veriler, deneysel olarak yalnız olmadığımıza işaret ediyor,” şeklinde konuştu.

Grusch ayrıca NewsNation’a kurtarılanların sadece uzay araçları olmadığını söyledi.

Doğal olarak inmiş ya da düşmüş bir şeyi kurtardığınızda bazen ölü pilotlarla karşılaşıyorsunuz ve ister inanın ister inanmayın, kulağa ne kadar fantastik gelse de bu doğru.

Gazeteci Leslie Kean, Grusch’un ihbarcı hikayesini Pazartesi sabahı The Debrief‘te yayınladı. Kean’in kariyeri, New York Times için 2017 yılına kadar UFO’larla ilgili bir dizi özel haber de dahil olmak üzere, ana akım ve güvenilir bir kaynak oldu. Leslie Kean, şu sözlere hikayesinde yer verdi;

İnsanların bir başkası tarafından düşürülmüş bir nesne kavramını zihinlerine yerleştirmeleri de daha zor. Bence gökyüzünde açıklayamadığımız şeyler gördüğümüzü kabul etmek daha kolay.

Kean daha önce de şüphecilerin haberlerini sorguladığını, 2017’de Pentagon’un UFO programıyla ilgili yaptığı bir haberle ilgili çok sayıda kişinin soru sorduğunu belirtti. Kean, hükümetin üç yıl sonra varlığını doğruladığı bir program olduğunu söyledi.

Kean’e göre Grusch’un hikayesini destekleyen çok sayıda kaynağı var. Kean, Grusch’tan gelen belge ya da fotoğrafların eksikliğinin kendisi için tehlike arz etmediğini ancak elbette bu belgeleri görmek istediğini de söyledi. Kean;

Bu konudaki sorun, tüm bu bilgilerin gizli olması. Haberde de söylediğimiz gibi, Grusch’un Kongre’ye ve Savunma Bakanlığı Genel Müfettişine söylediği her şey, tüm bu bilgiler gizlidir.

Grusch bazı insanların hikayesini uydurduğunu düşüneceğinin farkında ancak gerçeği söylediğinde ısrar ediyor.

Ben gerçeğim. Bugün burada sizinle konuşarak büyük bir kişisel risk ve bariz bir mesleki risk alıyorum.

Pentagon NewsNation’a yaptığı açıklamada bugüne kadar “AARO, dünya dışı materyallere sahip olma ya da tersine mühendislikle ilgili herhangi bir programın geçmişte var olduğu ya da şu anda var olduğu iddialarını kanıtlayacak doğrulanabilir bir bilgi keşfetmemiştir,” dedi.

YouTube player

Açıklamada, “AARO, verileri ve soruşturmayı nereye götürürse götürsün takip etmeye kararlıdır,” denildi.

AARO’nun kayıtlar ve tanıklıklara ilişkin tarihsel incelemesini Haziran 2024’e kadar Kongre’ye sunulması gerekiyor.

Grup, “bu tarihsel inceleme ile ilgili bilgiye sahip olduğuna inanan eski veya mevcut bir çalışan veya yüklenici ile konuşma fırsatını memnuniyetle karşıladığını” söyledi.

Artık bir itirafçı var ve bu kişi bir devlet yetkilisi. Eğer söyledikleri doğruysa ABD hükümetinden tarihi bir açıklama gelebilir. Geçmişe dönük söylenenleri düşündüğümüzde bu olay çok büyük skandalları da beraberinde getirebilir.

Kaynak: NewsNation, The Debrief

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.