Haberler

NASA, Tarihi Açıklamada UFO Varlığını Kabul Etti

NASA’nın UFO’larla ilgili tarihi açıklaması geldi. NASA paneli, halka açık olarak yayınlandı. Beklenen açıklama, kanıt niteliğinde bir video ile geldi.

NASA’nın tanımlanamayan hava olayları’ olarak listelediği ve çoğunlukla UFO olarak adlandırılan iddiaları değerlendirmek için geçen yıl kurulan NASA paneli, önümüzdeki haftalarda yayınlanması beklenen bir rapor öncesinde ilk olarak halka açık toplantısını gerçekleştirdi.

Etkinliğin ardından NASA, NASA’nın Bilim Misyon Müdürlüğü’nden Dan Evans, NASA’nın UAP bağımsız çalışma ekibi başkanı David Spergel ve ajansın UAP grubunun diğer üyelerini içerecek bir telekonferans yapılacaktı. Bu etkinlik ardından tarihi açıklamanın gelmesi bekleniyordu.

Beklenen Açıklama Geldi!

NASA, merakla beklenen UFO görüntülerini yayınladı. Görüntülerdeki uçan metal kürenin UFO olduğunu kabul etti.

ABD Senatosu, NASA tarafından görevlendirilen bağımsız çalışma ekibinin araştırmasını dinledi. Konuyla ilgili olarak NASA yetkilileri, UFO veya UAP (tanımlanamayan hava olayları) olarak adlandırılan durumların varlığını tespit ettiklerini söyledi. Ayrıca yakalanan görüntüler paylaşıldı. Görüntülerin 2022 yılında Orta Doğu’da bir bölgede çekildiği belirtildi.

Raporda yer alan aracın karakteristik yapısı

NASA çalışma grubunun yakında çıkacak resmi raporu, UAP’lerin medyadaki açıklamasından daha farklı olduğunu ele aldı. Yani UFO’ların varlığı kabul edilse bile, yıllardır anlatılan “uzaylılar” gibi olmayacaklarını dile getirdi.

NASA, geçen Haziran ayında panelin oluşumunu duyururken, “UAP’lerin dünya dışı kökenli olduğuna dair hiçbir kanıt yok” demişti. Etkinlik sonrası yapılan açıklamada ise NASA’nın UFO’ların varlığını kabul ettiği bildirildi.

Dünya Dışı Yaşam Hakkında Net Cevap Verilmedi

UAP’leri inceleyen NASA ekibinin başkanı David Spergel açılış konuşmasında, “Öğrendiğimizi hissettiğim şeyi bir satırda özetlemem gerekirse, yüksek kaliteli verilere ihtiyacımız var” dedi.

NASA’nın herhangi bir uzaylı veya dünya dışı yaşamla karşılaşıp karşılaşmadığına dair gelen soruya cevap veren Spergel, “Artık dışarıda pek çok gezegen olduğunu biliyoruz, bu nedenle yaşam için pek çok potansiyel ortam var. Henüz Dünya’nın ötesinde yaşam bulamadık ama bakıyoruz” dedi.

Uzaylıların keşfedilmesi halinde ne yapılacağına dair gelen soruya cevap veren NASA’dan David Grinspoon, bunun kendi görevlerinde olmadığını, ancak uzaylıları keşfederlerse “bulduklarını paylaşacaklarını” belirtti.

NASA ekibi, UAP’ler hakkındaki raporun temmuz ayında yayınlanacağını duyurdu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.