Haberler

İşte Kaptan Kirk’ün Gerçek Uzay Yolculuğu! Star Trek’in Efsanevi Oyuncusu William Shatner, Uzaya Çıkan En Yaşlı İnsan Oldu

Bilimkurgu klasiklerinden Star Trek serisinde Kaptan Kirk’ü canlandıran William Shatner, Blue Origin‘e ait roket ile uzaya çıktı. 90 yaşındaki Shatner, 3 ay önce uzay yolcuğuluğu yapan 82 yaşındaki havacı Wally Funk‘ın rekorunu egale etti ve uzaya çıkan en yaşlı insan ünvanını da kazandı.

Amazon‘un kurucusu ve sahibi milyarder iş insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin, yaklaşık 3 ay sonra uzaya ikinci turistik uçuşunu gerçekleştirdi. New Shepard roketi ABD’nin Texas eyaletinden fırlatılarak aralarında dünyaca ünlü bilimkurgu dizisi Star Trek’te Kaptan Kirk’ü canlandıran 90 yaşındaki William Shatner’ın da bulunduğu 4 kişilik mürettebatı uzaya gönderdi.

YouTube player

90 yaşındaki Shatner, uzaya çıkan en yaşlı insan unvanının sahibi oldu. Ünlü oyuncuya uçuş sırasında Blue Origin Başkan Yardımcısı Audrey Powers, Planet Labs Kurucu Ortağı Chris Boshuizen ve Medidata CEO’su Glen de Vries eşlik etti.

Yaklaşık 11 dakika süren yolculuk sırasında uzay aracı dünyadan 106 kilometre yüksekliği çıkarken, yolcular yaklaşık 3 dakika boyunca yerçekimsiz ortamı tecrübe etti. Ardından Shatner ve beraberindeki mürettebatı taşıyan kapsül ile New Shepard roketi Dünya’ya döndü.

Dün yapılması planlanan uçuş, hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle bir gün ertelenerek bugün gerçekleştirildi.

Uzaya İlk Turistik Yolculuk 3 Ay Önce Yapıldı

Jeff Bezos, New Shepard uzay aracı ile geçtiğimiz 20 Temmuz’da uzaya çıkarak, tarihin ilk ‘sivil ve pilotsuz uzay uçuşu’nu gerçekleştirmişti. Bezos’a kardeşi Mark Bezos, 82 yaşındaki havacı Wally Funk ve 18 yaşındaki Hollandalı öğrenci Olivier Deamon eşlik etmişti. Yaklaşık 10 dakika süren uçuşta Wally Funk, uzaya çıkan en yaşlı insan rekorunu kırmıştı. Ancak Shatner, Funk’ın 3 aylık rekorunu egale etti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.