Haberler

İlk FRP Sistemi Kitapları Original Dungeons and Dragons Setiyle Yeniden Çıktı

original-dungeons-and-dragons-banner

Bundan 42 yıl önceydi… Ocak 1974 yılında Original Dungeons and Dragons kitapları piyasaya çıktığında masaüstü oyunculuk bir daha eskisi gibi olmayacaktı.

O zamanlar tabii ki sadece Dungeons and Dragons’tı fakat biz günümüzde bu sisteme Original Dungeons and Dragons diyoruz çünkü 1974 yılında yayınlanan bu ilk sistem, günümüzdeki Dungeons and Dragons sisteminin atası.

Masaüstü rol yapma oyunlarının babası olarak bilinen Gary Gygax ve Dave Arneson tarafından yazılan bu ilk kitaplar, 40 yılın ardından yeniden piyasaya sürüldü.

Original Dungeons and Dragons, aslında 3 kitaptan oluşan bir set. Günümüzde nasıl Player’s Handbook, Monster Manual ve Dungeon Master’s Guide gibi kitaplar varsa o zamanlar sadece yaklaşık 40’ar sayfadan oluşan Men & Magic, Monsters & Treasure ve Underworld & Wilderness Adventures kitapları vardı.

original-dungeons-and-dragons-book

Eğer siz de FRP’nin ve özellikle Dungeons and Dragons sisteminin kökenlerini merak ediyorsanız günümüzde binlerce dolar değerinde olan kutulu sürümü yerine bu dijital sürümü sadece 9.99$‘a alabilirsiniz.

Toplamda 122 sayfalık seti hemen buradan alabilirsiniz. Gerçekten çok ilginç bilgilerle karşılaşacaksınız. Dungeons and Dragons eskiden nasılmış kendi gözlerinizle görün. Ayrıca içeriğinde Tomb of Horrors, White Plume Mountain, Expedition to the Barrier Peaks ve The Lost Caverns of Tsojcanth isimli çok başarılı maceraları da içeren Dungeons of Dread kitabı da yayınlandı. Onu da indirimli olarak buradan alabilirsiniz. Tomb of Horrors’ı duymadıysanız sizi buraya bir alalım.

FRPNET kütüphanesinde bu setin kutulu premium sürümü var. Bir kutu açılışı yapmıştık, belki ilginizi çeker.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Oha simdi düşününce ben tam 20 yil önce almisim baslangic setimi o zaman sihir vardi besiktasta ordan almistim. Hey gidi ne güzel insanlar vardi orada. mana icerdik falan nese buda böyle bir animdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.