AYBABTUHaberler

Hello Kitty Aslında Kedi Değilmiş!

Bütün hayatımız bir yalanmış. Hello Kitty aslında kedi değilmiş!

Hello Kitty üreticisi Sanrio, sevilen Japon çizgi film karakterinin hiçbir zaman kedi olmadığını açıkça belirtti.

Ünlü karakter Hello Kitty, 1970’lerden beri var ve tüm dünya tarafından tanınıyor. Sade ve sevimli tasarımıyla Japonya’nın kawaii kültürünün temel taşı haline geldi. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş.

Kitty olarak anılmasına rağmen ünlü çizgi filmin aslında küçük bir kız olduğu ortaya çıktı ve hatta bu kız Japon bile değil. Sanrio web sitesine göre tam adı Kitty White olan karakter, “Londra’nın banliyölerinde doğmuş” bir İngiliz okul kızıdır.

Bu durum, 2014 yılında Christine R. Yano (Hawaii Üniversitesi’nden Antropolog) bir Hello Kitty sergisi için bilgi hazırlarken gün ışığına çıktı. Yano, LA Times’a üreticilerin, “Hello Kitty bir kedi değil” demek için kendisiyle temasa geçtiğini söyledi. “O bir çizgi film karakteri. O küçük bir kız. O bir arkadaş. Ama o bir kedi değil. Asla dört ayak üzerinde tasvir edilmedi. İki ayaklı bir yaratık gibi yürür ve oturur. Ancak kendine ait bir evcil kedisi var ve buna Charmmy Kitty deniyor.”

Charmmy Kitty ile Hello Kitty’nin bir çizimi

Kediye benzeyen kulaklar ve bıyıkları andıran yanlardan fırlamış çizgiler kafa karıştırıcı olsa da Kitty konusunda üreticinin tavrı çok net. Wikipedia’ya göre, Hello Kitty bir gijinka’dır. Yani insanlara özgü özellikler taşıyan antropomorfik hayvanlar. Yine de burada üreticiye mi yoksa kişilerin yazdığı makalelere mi güveneceğiz bilemiyoruz.

Kedi ya da kız, Hello Kitty hâlâ dünyanın her yerinde tanınan ve sevilen; ve kawaii (Japon şirinlik kültürü) hareketinde etkili bir karakter. Hello Kitty’nin gerçek bir insan olmasına alışmak biraz zaman alabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.