Hepimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Bir şekilde yardım eden herkesin eline, gönlüne sağlık. Acımız da, öfkemiz de dinmedi. Zira birkaç haftada iyileşecek, geçecek ve unutulacak bir şey yaşamıyoruz.
Deprem hepimizin hayatını ve ruhunu derinden sarstı. Depremzedelerin yaşadığı felaketler karşısında hissettiğimiz çaresizliği anlatmaya gerek yok. Hepimiz o duyguyu hissettik ve hâlâ hissediyoruz. Her gün bizi dehşete düşüren yeni gelişmeler oluyor. Yaşanan acıları hayal etmek bile dayanılmaz. Tüm bu olanları sindirmekte zorlanıyoruz.
Yazarlarımız arasında felaketten direkt etkilenen, sevdiklerini, arkadaşlarını kaybedenler oldu. Oturup ağlayanlar ya da kalkıp deprem bölgesine yardıma gidenler oldu. 99 depremindeki anıları yeniden canlanınca kötüleşenler oldu. Sonuçta biz deprem gündeminden başka pek bir şeyle ilgilenemedik.
Gözümüze normalde bizi heyecanlandıracak, sizinle paylaşmadan duramayacağımız haberler çarpıyordu. Bu felaketi yaşamamış olsak The Boys, Deadpool 3, Guardians of the Galaxy Vol 3 ve The Last of Us ile dolu olurdu sitemiz. Ama bu gelişmelerin hiçbiri bizi heyecanlandıramadı. İçerik üretmek içimizden gelmiyor.
Halbuki Şubat’ı heyecanla bekliyorduk. Ben geçen yıldan beri gelecek, geliyor, geldi diye duyurduğum Hogwarts Legacy‘i incelemeye başlamıştım. Bazen gündemden uzaklaşayım da başım öfke ve hüzünden patlamasın diye Hogwarts Legacy’i açıp oynamaya çalışıyorum. Ama ne zaman kendime gelsem karakteri öylece bırakmış, gözleri dolu halde haber okuduğumu fark ediyorum. Diğer yazarlar da farklı halde değiller. Haber veya inceleme yazmak için kendini zorlayanlar oldu. İçerik üreterek kafa dağıtmayı denedik. Ama cümlelerimiz tatsız, üslubumuz tepkili, içeriklerimiz de can sıkıcı oldu.
Çünkü normale dönmek kolay değil. Hatta dönmemek de gerekiyor belki. Orman yangınları sırasında “Ne Elfçede, ne Entçede ne de İnsan lisanında bu yaptığı hainliğin karşılığı var!” demişti admin. Şimdi onun verebileceği bir replik kalmadı. O yüzden duyuruyu yazmak bana kaldı.
Bu olaylar yaşanırken biz filme, oyuna, kitaba veremiyoruz kendimizi. O yüzden hem kaçırdığımız hem de kaçıracağımız haberler ve gelişmeler için sizden özür dileriz.
Ama biliyoruz ki depremzede çocukların oyun oynayıp felaketi bir anlığına dahi olsa unutması, iyileşmeleri için bir fayda sağlıyor. Yas ve öfke, gülümseme ve gözyaşıyla hafifliyor. FRP anılarını anlatan çoğu kişi FRP’nin ve kurgunun onlara zor zamanlarda yardım ettiğini söylüyor. Bir araya gelip başka dünyalardan konuşmanın iyileştirici bir etkisi var. Ve bu kadar acı ve hazin olayların yaşandığı zamanlarda herkesin iyileşmeye ihtiyacı var. Bazı okurlarımızın da akıl sağlığını korumak adına ülke gündeminden uzak haberlere ihtiyaç duyabileceğini konuştuk. Çünkü İngilizce bilenler diledikleri an kaçacak yeni gündemleri kolayca bulabiliyor. Fakat diğer okurlar olumsuz, can sıkıcı ve kahredici haberlerle dolu gündeme sıkışıp kalıyor. Türkçe ve negatif olmayan içeriğe ihtiyaç duyabilecek okurlarımızı da yüzüstü bırakmak istemiyoruz.
Kısacası, bir süre içeriklerimiz daha az ve daha tatsız olacak, kusurumuza bakmayın. Ama hiçbir şey yazamıyorsak bile eski yazılarımızdan bir şeyler seçip paylaşacağız. Böylece onca negatiflik arasında bir nefes almalık boşluk yaratmaya çalışacağız.
Anlayışınız için teşekkür ederiz. Umarız sizler de iyisinizdir. Hepimizin tekrar başı sağ olsun.