Haberler

Elon Musk, Uzaya İnsan da Taşıyabilecek Starship’i Tanıttı

SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk, Ay’a, Mars’a ve farklı gezegenlere insan taşımayı hedefledikleri “Starship” adlı roketin tanıtımını yaptı.

ABD’li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX’in kurucusu ve Üst Yöneticisi Elon Musk, Ay’a, Mars’a ve farklı gezegenlere insan taşımayı hedefledikleri “Starship” adlı roketin tanıtımını gerçekleştirdi.

SpaceX’in Texas’taki üssünde yeni roketini tanıtan Musk, uzay aracının ”Mk1” versiyonunun bir ya da iki ay içinde test kapsamında fırlatılacağını söyledi.

Starship ile İnsan da Taşınacak

Roketin yaklaşık 20 kilometre yüksekliğe çıktıktan sonra dikey iniş yaparak dünyaya geri döneceğini ifade eden Musk, 6 aydan daha kısa sürede ise yörüngeye ulaşmayı ve insan taşımayı denemek istediklerini vurguladı.

Mars’a, Ay’a veya Güneş Sistemi’ndeki herhangi bir noktaya insan ve yük taşıyabilen araç, misyonunu yerine getirdikten sonra Dünya’ya geri dönüp dikey iniş yapabilecek şekilde tasarlandı.

NASA Başkanı Jim Bridenstine, tanıtım öncesinde paylaştığı bir yorumda, SpaceX’in duyurusunu merakla bekliyorum. Aynı zamanda Commercial Crew projesi yıllardır geri kalmış durumda. NASA, Amerikan halkının vergilerine yapılan yatırımlar için de aynı derecede hevesli olmanızı bekliyor” dedi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.