Yüzüklerin Efendisi Oyuncuları, Tolkien’in Evini Edebiyat Merkezi Haline Getirmeye Çalışıyor
2000’lerin başında Yüzüklerin Efendisi film serisinde bir araya gelen oyuncular yıllar geçse de bozulmayacak bir bağ kurdular. Filmleri sinema tarihine damga vurduktan sonra da görüşmeye devam eden efsane kadronun iki üyesi son dönemde önemli bir misyon üstlendi.

Yüzüklerin Efendisi‘nde Gandalf‘ı canlandıran Ian McKellen ile Gimli karakterine hayat veren John Rhys-Davies, Northmoor Projesi adı verilen bağış kampanyasına dahil oldu.
Kampanya; J.R.R. Tolkien‘in 1930‘da taşınıp 17 yıl yaşadığı, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerini yazdığı evini edebiyat merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor. Bağış projesinde McKellen ve Rhys-Davies’e Hobbit filmlerinden Martin Freeman, şarkıcı Annie Lennox ve yazar Julia Golding de eşlik ediyor.

Tolkien‘in Oxford‘da bulunan Nortmoor Yolu üzerindeki 20 kapı numaralı eski evinin edebiyat merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirten John Rhys-Davies, “Tolkien’ın önemini düşündüğümüzde dünyanın hiçbir yerinde ona adanmış bir merkez olmaması inanılmaz. Projemizin hedefi, Tolkien’in evini gelecek yıllar için yeni nesil yazarlara, sanatçılara ve film yapımcılarına ilham verecek bir edebiyat merkezi haline getirmektir.” diyor.

Toplamda 6 milyon dolar bağış toplanması beklenen ve 15 Mart 2021‘e kadar sürecek olan kampanyaya buradan bağış yapmak mümkün.