Edebiyat

Ejderha Mızrağı Destanı Yıllar Sonra Yeniden Raflarda

ejderha-mizragi-banner

Şubat ayının sonlarıydı. Kamera karşısına geçip Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar kitaplarının İthaki Yayınları tarafından basılacağını kamera karşısına geçip duyurmuştuk.

O videoda bazı tarihler vermiştik ancak elimizde olmayan sebeplerden dolayı bazı gecikmeler oldu ancak hiçbir aksaklık olmadı. Sonunda söz verildiği üzere Ejderha Mızrağı – Ejderha Mızrağı Destanı‘nın kitapları Güz Alacakaranlığı Ejderhaları, Kış Gecesi Ejderhaları ve İlkbahar Şafağı Ejderhaları yeniden huzurlarınızda.

guz-alacakaranligi-gorsel

New York Times çoksatanı, fantastik edebiyatın başucu eserlerinden bu kitap, efsanevi bir maceranın kapılarını aralıyor.

guz-alacakaranligi-kapakEski dostlar, ayrı yollara gitmişlerdi. Şimdi, birbirlerinden saklı sırlarına rağmen yeniden bir aradalar. Savaş dedikodularıyla gölgelenmiş bir dünyadan söz ediyorlardı. Tuhaf yaratıkların, mitik varlıkların, efsanevi yaratıkların hikâyele­rinden söz ediyorlardı. Sırlarından bahsetmiyor­lard ı. Ta ki bir gün karşılaştıkları, büyülü kristal asa taşıyan, kederli ve güzel bir kadın onları gölgelerin derinliklerine götürüp hayatlarını sonsuza kadar değiştirerek dünyanın kaderini şekillendirene kadar.

Kimse kahraman olmalarını beklemiyordu.

En çok da, kendileri.

“Kenderlerin, küçük şeyleri başarabilmek için küçük yaratıldıklarını söylerdi. ‘Eğer dünyadaki büyük şeylere yakından bakacak olursan,’ demişti, ‘bunların bir araya gelmiş ufak şeylerden oluştuğunu görürsün.’ O aşağıdaki koca ejderha, kan damlalarından başka bir şey değildir belki de. Ve bütün farkı yaratan da küçük değişikliklerdir .”

Ejderha Mızrağı dünyasına hoş geldiniz.

Yazar: Margaret Weis – Tracy Hickman
Çevirmen: Çiğdem Erkal İpek
Seri Danışmanı: Kayra Keri Küpçü
Editör: Alican Saygı Ortanca
Sayfa: 496


kis-gecesi-gorsel

Artık insanlar Takhisis’in ejderha kölelerini tanıyorlardı. Karanlıklar Kraliçesi dön­müştü. Her ulustan insanlar yurtları, hayatları ve özgürlükleri uğruna savaşmaya hazırdı. Fakat uluslar uzun yıllardır önyargılarla ve nefretle ayrışmıştı.

kis-gecesi-kapakOn bir savaşçı ve insan şövalye kendi aralarında dövüşe tutuşmuştu. Savaş, henüz baş­lamadan kaybedilmiş gibi gözüküyordu. Yol arkadaş­ları ayrı düşmüşlerdi, savaş tarafından parçalan­mışlard ı. Yeniden bir araya gelmeden bir mev­sim geçecekti; o da tekrar bir araya gelirlerse. Karanlık gitgide derinleşirken gözden düşmüş bir şövalye, şımarık bir elfkızı ve geveze bir ken­der soluk kış günışığında yalnız başınaydılar.

Pek de kahraman gibi değillerdi.

“Utanma Tas. Düşmanının ölümü karşısında hem acıma hem de utanç duyduğun için haline şükret. Karşımızdaki düşmanımız bile olsa, umursamayı bıraktığımız gün, savaşı kaybettiğimiz gündür zaten.”

Ejderha Mızrağı Destanı bu kitapla devam ediyor.

Yazar: Margaret Weis – Tracy Hickman
Çevirmen: Çiğdem Erkal İpek
Seri Danışmanı: Kayra Keri Küpçü
Editör: Egemen Görçek
Sayfa: 448


ilkbahar-safagi-banner

Kraliçe Takhisis’in ejderha kölelerine karşı verilen savaş hiddetlenmişti. Gizemli, büyülü ejderha küreleri ve parlak, gümüş ejder­ha mızrağı ile silahlanmış yol arkadaşları dünya­ya umut veriyordu. Fakat şimdi, yeni bir günün şafağında, uzun zamandır yol arkadaşlarının kalplerini gölgeleyen sırlar günışığına çıkıyordu. İhanet, vefasızlık, kırılganlık ve zayıflık neredey­se tüm başardıklarını yok edecekti.

ILKBAHAR SAFAGI KAPAKMücadele için yola çıktıkları en büyük savaş her birinin yüreğindeydi.

Nihayet, sonunda kahraman olacaklardı.

“Karanlık istila edebilirdi ama umudu hiçbir zaman yok ede­mezdi. Bir tek mum veya daha fazlası alevlenip sönebilirdi ama eski mumlardan yenileri yanacaktı.

İşte böyle tutuşurdu umudun alevi hep, gelen güne kadar ka­ranlığı aydınlatarak.”

Yazar: Margaret Weis – Tracy Hickman
Çevirmen: Çiğdem Erkal İpek
Seri Danışmanı: Kayra Keri Küpçü
Editör: Özay Şen
Sayfa: 432

Herkese iyi okumalar. Fantastik kurgunun önemli serilerinden Ejderha Mızrağı’nı yeniden raflarda görmek güzel oldu. Kalıcılığı daim olsun!

Kitaplar raflarda yerini aldı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bazı yerlerine bağırarak gülersin,bazı yerlerinde oturur 10 dakika ağlarsın.Bu ne muhteşem bir kahramanlık hikayesidir ya! her karakter,adeta hayatında bir yer eder.Bu eser sonsuza dek yaşamalı.Özellikle bu ülkenin genç kesiminin çok ihtiyacı var bu tür kitaplara.Emeği geçen herkese teşekkürler.

  2. İlk Nokta sitesine kitapları satın almak için giriş yaptım, ancak kitapların profillerinde temin süresinin 2 iş günü olduğu belirtiliyor. Çıkış yapmış olan bir kitap nasıl olur da direkt temin edilemez?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.