Edebiyat

Dört Yeni Star Wars Romanı Geliyor

Romanlar Anakin ve Obi-Wan‘ın kardeş olmayı öğrenmeleri, Rey ve ailesinin Ochi of Bestoon‘dan Lando ve Luke sayesinde kaçışı, Obi-Wan‘ın Qui-Gon‘a karşı geldiği çocukluk dönemi gibi hikayeler anlatacak.

Adam Christopher Star Wars: Shadow of the Sith isimli romanı Luke Skywalker’ın bir Sith varlığı sezmesiyle başlayacak. Sezgileri onu Lando Calrissian ile Exegol gezegeni arayışına çıkaracak. Star Wars: Return of the Jedi (Episode VI) filminden sonra gerçekleşen olaylar Rey’in geçmişini ve Palpatine’e neler olduğunu da işleyecek.

Mike Chen Star Wars: Brotherhood romanında Obi-Wan Kenobi ile Anakin Skywalker’ı kaosun ortasına atacak. Klon Savaşları devam ederken ikili kardeş olmayı öğrenmek zorundadır. Zira, Anakin’in padawanlık dönemi sona ermiş ve bir Jedi Knight olarak Obi-Wan’ın eşiti olmuştur. Tabii ki Anakin’in Jedi Knight olduktan sonra yaptığı ilk şey Jedi Order’ın emirlerine karşı gelerek Obi-Wan’ın görevine yardıma gitmektir.

Star Wars: Stories of Jedi and Sith 8-12 yaş arası okurlar için bir antoloji kitabı olacak. 10 farklı yazar Star Wars evreninde geçen çeşitli maceraları bu başlık altında toplayacak.

Star Wars: Padawan da bir genç yetişkin kitabı olacak. Kiersten White’ın yazacağı roman Obi-Wan’ın Qui-Gon Jinn’in padawan’ı olduğu ilk dönemkeri anlatacak. Genç Kenobi artık Güç ile bağlantı kurduğu meditasyonları bırakıp yaşıtları gibi gerçek bir göreve çıkmak istiyor.

Romanlara dair daha detaylı bilgileri aşağıda paylaşıyoruz.

Shadow of The Sith

Yazar: Adam Christopher
Yayınlanacağı Tarih: 28 Haziran 2022.

İmparatorluk yok oldu. Battle of Endor‘un üzerinden neredeyse yirmi yıl geçti. Palpatine‘in güçlerinden geriye kalan kırıntılar galaksinin en uzak köşelerine kaçıp saklanmış durumda. Fakat New Republic‘in kahramanları için tehlike ve kayıplar henüz bitmedi. Üstelik barışın hüküm sürmeye başladığı bu yıllarda bile.

Jedi Master’ı Luke Skywalker karanlık tarafa dair gördüğü görülerle lanetlenmiş halde. Bu görüler ona uzayın derinliklerinde Exegol isimli ölü bir gezegeni gösteriyor. Orada meşum bir sırrın büyümekte olduğunu haber veriyor. Güç’te bir karmaşa var, bu inkar edilemez. Luke’un korkuları eski dostu Lando Calrissian‘ın kendisine bir Sith oluşumunu rapor etmesiyle tasdikleniyor.

Lando, kızı kollarından alındığı günden beri çocuğunun izini kovalıyor. Ancak tüm söylentiler ve ipuçları daima çıkmaz sokaklarda son buluyor. Umudu azalıyor; ta ki Ochi of Bestoon, genç kızı kaçıran Sith suikastçisi, ile yolları kesişene kadar. Anlaşılan o ki Ochi’nin yeni görevi de Darth Sidious‘un ailesinin son üyelerini katletmek. Luke ve Lando, Ochi’nin peşinden giderken kendilerini Rey ve ailesinin Sith’ten kaçmasına yardım ederken buluyorlar.

Ochi of Bestoon

Brotherhood

Yazar: Mike Chen
Yayınlanacağı Tarih: 10 Mayıs 10 2022.

Klon savaşları başladı. Cepheler ve siperler tüm galaksi boyunca çizilmeye başladı bile. Separatists’e katılan her bir gezegen ile Jedi Order’ın korumakta olduğu barış parmaklarımızın arasından akıp gidiyor. Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker Klon Savaşların yarattığı şiddetin bir an önce önüne geçmeli. Jedi Knight’lar olarak durumu kontrol altına almak onların görevleri.

Trade Federation’ın cevheri Cato Neimoidia‘yı mahveden bir patlamadan the Republic sorumlu tutuluyor. Gezegen, savaştaki hassas tarafsızlığını sonlandırmak üzere. Jedi’lar Obi-Wan Kenobi’nin diplomatik yeteneklerine ve zekasına güvenerek patlamayı araştırması için onu görevlendiriyor. Gezegenin dengelerinde yaşanacak tehlikeli bir değişimin önüne geçmesini istiyorlar.

Obi-Wan gezegene vardıktan sonra gezegeni çevreleyen sislerin içerisinde Asajj Ventress’in varlığını seziyor. Gezegeni çevreleyen entrikalar ve kaos ile başa çıkmaya çalışırken Anakin de Jedi Knight rütbesini elde ediyor. Obi-Wan’ın yalnız yolculuk olmasını dikte eden şartlara ve ustasının söz dinlemesi konusundaki ısrarlarına rağmen Anakin dikkafalı tavrını takınıp ustasının peşinden gidiyor. Üstelik partiye gelecek vadeden kafası karışık bir genç getirmeyi de unutmuyor.

Eski ustası ama şimdi eşiti olan Obi-Wan ile Anakin’in ilişkisinin dinamikleri yeniden belirlenecek. İkili birlikte çalışmayı kısa sürede yeniden öğrenmek zorunda. Bu kez usta ve padawan’ı olarak değil, iki kardeş olarak tehlikenin karşısında durmaları gerekiyor.

Asajj Ventress

Stories of Jedi and Sith

Editör: Jennifer Heddle – İllüstratör: Jake Bartok
Yazarlar: Roseanne A. Brown, Sarwat Chadda, Delilah S. Dawson, Tessa Gratton, Michael Kogge, Sam Maggs, Michael Moreci, Alex Segura, Vera Strange, Karen Strong.
Yayınlanacağı Tarih: 7 Haziran 2022.

Kötü ve iyinin savaşı cesur Jedi’lar hilekar Sith’ler arasında devam ediyor. 8-12 yaşları arasındaki okurlar için hazırlanan antoloji kitabı Star Wars evreninin ikonik karakterlerinin hikayelerini anlatacak. 10 yazar evrende geçen yeni hikayeler anlatmak için bir araya geliyor. Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Asajj Ventress gibi birçok ünlü karakter çizimleriyle birlikte kitapta yer alacak. Kitap epik karşılaşmalar, kurnazlıklar, cesaret ve gaddar öfke ile dolu hikayeler ile dolu olacak.

Luke Skywalker

Padawan

Yazar: Kiersten White
Yayınlanacağı tarih: 26 Temmuz 2022.

Obi-Wan Kenobi iyi bir padawan olmayı gerçekten çok istiyor. Hatta gelmiş geçmiş en iyi padawan. Fakat Qui-Gon Jinn‘in ustalığı altında bunı başarması gittikçe daha imkansız gelmeye başlıyor. Obi-Wan’ın tüm arkadaşları gerçek bir Jedi olmak için eğitiliyorlar. Gerçek görevlerde deneyim kazanıyorlar. O ise Cruscant‘a oturup formunu geliştirmeye çalışıyor. Sessizlik içinde düşüncelere dalıyor. Qui-Gon’un eski ustası Dooku Jedi Order’ı terk ettiğinden beri Qui-Gon’un tek yaptığı Güç ile bağlantı kurmak ve Jedi Council ile tartışmak gibi görünüyor.

Obi-Wan nihayet Qui-Gon’u gerçek bir göreve çıkmaya ikna edebiliyor. Görevleri kadim zamanlarda Jedi’lar tarafından keşfedilen uzak bir gezegende bulunuyor. Fakat göreve çıkacakları sabah Qui-Gon buluşma yerine gelmiyor. Obi-Wan da fevri davranarak tek başına yolculuğa çıkıyor.

Gizemli ve yemyeşil gezegene vardığında gezegenin birçok genç ile dolu olduğunu görüyor. Hepsinin Güç ile bir bağı olduğunu seziyor. Üstelik bu gençlerin hiçbiri bir yetişkinin himayesinde değil. Ustasının yokluğunda, Jedi Order’ın tüm emirlerinden azat olmuş hisseden Obi-Wan bu gençlerle maceralara atılıyor. Ancak içindeki padawan bu gençlerin Güç ile bağlantılarında bir gariplik fark ediyor.

Qui-Gon Jinn

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.