Edebiyat

Cadılar Bayramı’na Özel Yeni Harry Potter Hikayesi

harry-potter-dolores-umbridge

J.K. Rowling, Harry Potter hayranları için kurduğu Pottermore adlı internet sitesinden 31 Ekim’de okurların karşısına yeni bir Harry Potter hikâyesiyle çıkacağını duyurdu.

Cadılar Bayramı’nda Harry Potter hayranlarıyla buluşacak bin 700 kelimelik hikâye Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nda karşımıza çıkan profesör Dolores Umbridge’in geçmişini detaylandıracak.

Dolores Umbridge, Harry Potter serisinin gelmiş geçmiş en “sadist” karakterlerden biri. Hogwarts’ın müdiresi olduğu dönemde Harry ve diğer öğrencilere sürekli işkence eden Umbridge “Kurtadam Karşıtı Yasa Taslağı”nın da mimarı. Üstelik, Lord Voldemort’un dışında Harry’de fiziksel bir iz bırakan tek insan da o.

Dolores-Umbridge

Rowling daha önce de buna benzer iki hikâye yazmıştı. Biri Quidditch Dünya Kupası’nda yer alan 33 yaşındaki Harry’i, diğeri ise şarkı söyleyen büyücü Celistina Warbeck’i anlatıyordu.

Bahçesine Hagrid’in kulübesini yaptırıyor

Öte yandan Rowling, 2001 yılında 1.9 milyon pounda satın aldığı İskoçya’daki evinin bahçesine yaptırmayı istediği Hagrid’in kulübesi için gerekli izinleri nihayet almayı başardı. Buna göre, kulübenin yapımı esnasında herhangi bir ağaca zarar verilmemesi gerekiyor.

hagrid-kulube

2012’de yayımlanan Sunday Times listesine göre Rowling’in 560 milyon poundluk serveti bulunuyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.