Edebiyat

Amber Yıllıkları Yeni Baskısıyla Ön Siparişe Çıktı

İthaki Yayınları, Amber Yıllıkları serisini yeni baskılarına kavuşturuyor. Corwin’in macerasını anlatan ilk 5 roman ön siparişe açıldı, 28 Nisan‘da raflardaki yerini alacak.

Roger Zelazny, en ünlü fantastik hikayesi olan Amber Yıllıkları’nı 1970’te yazmaya başladı. Ancak bizim seriyi Türkçe okumak için 21. yüzyılı beklememiz gerekti. İthaki Yayınları 2000’lerin başında serinin 10 kitabını da dilimize kazandırmıştı. Fakat baskıları tükenmiş, kitaplar sahaflarda ve kütüphanelerde karşımıza çıkan sürprizler olarak kalmıştı.

Şimdi de bayram sürprizi olarak karşımıza çıktı. Amber Yıllıkları ilk 5 kitabı yeni kapak tasarımları ve son okuması yeniden yapılmış çevirisiyle ön siparişe açtı. Bu duyurunun geri sayımını 5 gün önce başlatmışlardı. Bu yüzden Merlin’in macerasını anlatan diğer 5 kitabın akıbetini merak ediyorduk. İthaki’yle iletişime geçip sorduk. Serinin kalan 5 kitabını da yeniden yayımlayacaklarını söylediler. Hatta yayın programında olan birkaç sürpriz kitaptan daha bahsettiler. Fakat ne yazık ki bizi sevinçten havalara uçuran bu sürpriz kitaplar veya diğer Amber Yıllıkları kitapları için bir tarih veremediler. Zira matbaa sırasında bekleyen birçok sürpriz varken kesin tarih vermek zor.

Serinin ilk 3 kitabının çevirisi Barış Emre Alkım‘ın kaleminden çıkmıştı. Dördüncü ve beşinci kitapları ise sevgili Niran Elçi çevirdi. Yeni baskılarda eski çevirileri aynen kullanıyorlar. Fakat son okumaları yeniden yaparak gözden kaçan hataları temizlemişler.

Biz yalnızca Amber’de Dokuz Prens adlı ilk kitabın tanıtımını paylaşalım, spoiler olmasın. Sevdiğimiz yazarların Zelazny’nin kalemi hakkındaki yorumlarını da ekleyelim.

“TÜM YOLLAR AMBER’E ÇIKAR…”

Amber Prensi Corwin, yüzyıllardır mahkûm edildiği sürgün hayatından kurtulup yitirdiği hafızasını tekrar kazanmak ve evine, tek gerçek dünya olan Amber’e geri dönmek üzere yola çıkar. Fakat bu yolculukta dostlarına da düşmanları kadar temkinle yaklaşmalıdır – özellikle de söz konusu entrikacı ve kurnaz kardeşleri olduğunda. Üstelik Amber’de işler değişmiş, kardeşi Eric tahtı ele geçirmiştir. Dokuz prensin tahta çıkmak için kâh meydanlarda kâh kapalı kapılar ardında savaştığı bu büyülü dünyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir.

Çıkacağı bu tehlikeli macera Corwin’i devasa ağaçların kapladığı masalsı Arden’den, kanla lekelenmiş merdivenleri ve Amber’dekine tıpatıp benzeyen kalesiyle hayalet diyar Rebma’ya götürecektir.

Corwin’in tahta uzanan yolculuğu, Amber Yıllıkları’nın ilk kitabı Amber’de Dokuz Prens’le başlıyor!

“Zelazny eşsiz bir öykücü. Türümüzün hiç görmediği kadar renkli, egzotik ve unutulmaz dünyaların yaratıcısı.”  –George R. R. Martin

“Zelazny’nin eserleri beni heyecanlandırıyor. İnsanı etkisi altına alan, eşsiz kitaplar bunlar. Aynı zamanda zekice yazılmışlar.” –Neil Gaiman

“Komik, bilge ve hayranlık uyandırıcı… Kimse gerçekle miti Roger Zelazny gibi bir araya getiremezdi.” –Neil Gaiman

“Eserlerimi en çok etkileyen yazar Roger Zelazny’dir.” –Neil Gaiman

“Roger Zelazny’nin gösterdiği performans, istisnasız her zaman göz kamaştırıcıydı.” –Robert Silverberg

5 kitaplık set İthaki’nin online satış mağazası İlkNokta‘da %45 indirimli fiyatıyla ön siparişe açıldı.

İkinci kitap olan Avalon’un Tüfekleri hakkındaki detaylara buradan göz atabilirsiniz.

Üçüncü kitap olan Tekboynuz’un İşareti hakkındaki detayları da buradan inceleyebilirsiniz.

Dördüncü kitap olan Oberon’un Eli için detaylar burada.

Corwin’in macerasını noktalayan Kaos Sarayları‘nın detaylası ise burada.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.