Haberler

Dungeons and Dragons 2024 Monster Manual Kapağına İlk Bakış

Dungeons and Dragons (D&D) hayranları yepyeni Monster Manual kitabının görseline kavuştular. Dungeons and Dragons 5E Monster Manual kitabının yeni kapağı nihayet görücüye çıktı. IGN tarafından yayınlanan bu kapak, yaklaşan 2024 baskısının ön izlemesini sunuyor. Dungeon Masterlar için temel bir canavar kılavuzu olan bu ana kural kitabı, güncellenmiş bir versiyona sahip olan üç 5E Dungeons and Dragons kitabından biri olarak öne çıkıyor ve on yıl içinde bu türde yapılan ilk büyük güncellemeyi temsil ediyor.

Yeni Kapak Tasarımı

Dungeons and Dragons Monster Manual cover

2024 Monster Manual kapağı, dokunaçlarla kaplı tüm ihtişamıyla dikkat çekiyor. D&D’nin sanat yönetmeni Josh Herman, IGN’e verdiği röportajda kapak tasarımına dair detayları paylaştı. Herman, “Çok ikonik olan Beholder da dahil olmak üzere 2014 kapağından ilham aldık, ancak biraz geri çekilmek ve D&D’nin epik aksiyonunu yakın çekime karşı göstermek istedik. Bu yüzden eski sürümdeki ‘canını seven kaçsın’ ve korku havası yerine, oyuncuları merkeze koymak ve bu canavarlar ordusuyla savaşan birkaç kahraman çeşidini sergilemek istedik.” şeklinde konuştu.

Tanıdık Yüzler ve Yeni Kahramanlar

Dungeons and Dragons Monster Manual back cover

Yeni kapakta, deneyimli D&D oyuncuları ve Baldur’s Gate hayranları için tanıdık yüzler bulunuyor. Minsc ve tüylü arkadaşı Boo, kapaktaki kötü adamlar arasında yer alıyor ve içindeki durumdan oldukça etkilenmemiş görünüyorlar. Ancak, dokunaçların pençesinde daha şanssız bir kahraman da var gibi görünüyor. Bu zavallı ruh kim olabilir? Herman’a göre bu tamamen oyuncunun hayal gücüne bırakılmış: “Açık hikaye anlatımını gerçekten zorlamaya çalışıyoruz, bu yüzden oyuncuyu bir konsept olarak dahil etme fırsatını değerlendirdik. Dokunaçların pençesindeki kahraman için ‘Belki de o sizsinizdir’ diye düşündük. Oyuncuların bu evrenin ve bu hikayelerin bir parçası olduklarını hissetmeleri bizim için çok önemli; kim bilir, belki de bu senaryo, kampanyalarına böyle bir senaryo dahil eden bir zindan yöneticisine ilham kaynağı olur.”

🔸 Dungeons and Dragons 5E Sona Ererken II: Çıkan Bütün 5E Kitaplarının İncelemesi – FRPNET

Canavarların Arkasındaki Detaylar

Monster Manual’in arka kapağı tamamen canavarların kendilerine odaklanıyor. Puhuayılar, ejderhalar, cadılar ve zihinyüzücüler gibi birçok tanıdık düşman burada yer alıyor. Ancak, tanıtılan yok etme blobu ve vampir büyücü gibi yeni yüzleri henüz tam olarak göremiyoruz. Bu yeni dehşetlerle yüz yüze gelmek için bu yılın sonlarında çıkacak olan 2024 Monster Manual’ı beklememiz gerekecek.

Dungeons and Dragons Monster Manual full cover

D&D’nin Yeniden Yükselişi

Dungeons and Dragons, geçen yıl Baldur’s Gate 3‘ün büyük başarısı ve popülaritesinden bu yana yenilenen bir ilgi gördü. Larian Studios her ne kadar DLC ya da devam oyunu üzerinde çalışmayacak olsa da, masaüstü oyun büyük bir geri dönüş yaptı. Aynı zamanda, D&D sanatında yapay zeka kullanımıyla ilgili tartışmalar ve D&D zırhı ve diğer kozmetik eşyaları içeren canlı hizmet FPS Destiny 2 ile yapılan crossover duyurusu da dikkat çekti.

2024 Monster Manual, D&D hayranları için sadece yeni canavarlar ve hikayeler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda oyunun evrenine daha derinlemesine dalma fırsatı da veriyor. Bu yılın sonlarında piyasaya çıkacak olan bu yeni kılavuz, Dungeon Masterlar ve oyuncular için heyecan verici bir deneyim olacak.

FRPNET – Monster Manual ve Fiend Folio İncelemesi – FRPNET

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.