Haberler

Drizzt Mi, Raistlin Mi Sorunsalı Çözüldü?

drizzt-raistlin-banner

Fantastik kurgu severler uzun yıllardır bu iki karakteri karşılaştırırlar. Drizzt hayranları korucu drowun daha çok sevildiğinden, Raistlin hayranları ise hasta büyücünün daha çok sevildiğinden bahsederler.

Biz de 1 ay önce başlattığımız bir anket ile bu soruna bir çözüm bulalım istedik ve bir anket başlattık.

İlgili Makaleler

19 Nisan’da başlattığımız ankette, “Hangi karakteri daha çok seviyorsunuz?” diye sorduk. Sonuç olarak 1012 kişi yanıt verdi.

Arada çok büyük bir fark olmasa da net bir sonuca varabildik.

1012 oyun 479’unu Drizzt Do’Urden alırken 533 oyu da Raistlin Majere aldı. Aslında anketteki oyların sayısına baktığımızda bu tartışmanın neden yıllarca sürdüğünü görebiliyoruz. Oy sayıları gerçekten çok yakın ancak anket boyunca bu aradaki oran hemen hemen hep aynı kaldı. Yani bu 1 aylık süre bize, Raistlin’in daha çok sevildiğini gösterdi.

[yop_poll id=”4″]

Tabii ki Drizzt’in de Raistlin’in de gönlümüzde yeri apayrı. Belki çoğumuz oy verirken ikileme dahi düştük. İkisini de ayrı seviyoruz ama bir kıyaslama yapmak gerekirse kazanan taraf Raistlin Majere oldu!

İşte buuuuu!
İşte buuuuu!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bence forgotten realm okumayı hayatının belirli dönemlerinde düşünmüş ama zaten dragon lance okuduğundan pek tenezzül etmeyenlerin raistline düşkünlüğünden dolayı böyle bi sonuç çıktı.

    Bunun nedeni de kitapçıya girip bakarken, “hmm bunda dragonlar varmış” deyip mevsimler serisi kapaklarındaki dragonlarla pozlara bakıp gaza gelmek olabilir.

    Drizztin ezdiği büyücüler vardı.
    Gnome jack mesela.
    Crenshibonlu Akar kassell,
    Pirate king kitabında büyü kulesinin archmage’iyle kapıştı.
    Ve Ghost king kitabındaki ejderha lichle kapıştı. Ve herifte crenshibon vardı yani…

    Geçmişe gidip çocukluğunda öldürmeye çalışsa, ilk defa drowlarla savaşacağı için afallayacaktır. Guenwhyvar var bi kere. Üzer yani raistlinciğinizi bence :D

    (bu arada belirteyim, türkçeye çevrilmiş bütün dragonlance ve forgotten realms kitaplarını okudum. ikisini de çok severim ama bazı gerçekler var. )

  2. benim dayımın oğlu var adı raist adam mermiye kafa atıyo meteora planjon yapıyo sen ne konuşuyorsun…

  3. Burada hangisi daha güçlü diye bir soru yok ortada. hangisini daha çok seviyorsunuz diyor..bu bir yana drizzt,raist i üzer diyen arkadaşa raistlinin tanrılık mertebesine ulaştığını da hatırlatmak isterim..herneyse ikisini de seven biri olarak raistlini daha çok seviyorum sanırım bir çok insan da benim gibi düşünüyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.