Dizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Oyuncusu, Gandalf’ın Kadın Olmasını Önerdi

Amazon’da yayımlanacak Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisinde, hikayenin ana karakterlerinden Gandalf’ın kadın olması önerildi.

Tolkien hayranlarının merakla beklediği dizinin, Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinde olduğu gibi Yeni Zelanda’da çekileceği kesinleşmişti.

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çekileceği Ülke Belli Oldu

Bir sezonu 20 bölümden oluşacak diziyle ilgili beklenti büyük ama yapımın filmin ayak izlerini takip etmesi gerekmiyor.

Cinemablend’in haberine göre Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’de (The Lord of the Rings: The Two Towers) rol alan aktrist Robyn Malcolm dizi için bir öneri getirdi. Oyuncu, daha çok erkek karakterler üzerinden ilerleyen orijinal Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin aksine Gandalf’ın bir kadın olarak tasvir edilmesi gerektiğini belirtti.

https://www.instagram.com/p/B2knN6pp7nO/

Yeni Zelandalı Robyn Malcolm, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’de, J.R.R. Tolkien’in kitabında yer almayan ancak film için senaryoya eklenen Morwen adlı karakteri canlandırmıştı.

Yeni Zelanda yayını Stuff’a konuşan Malcolm, Gandalf’ı bir kadının canlandırmasının vakti geldiğini belirterek bu tür fantastik filmlerin erkeklere odaklanmasından bıktığını söyledi. Malcolm sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu eski efsaneler, eski mistik hikayeler, o kadar ataerkil temellere dayanıyor ki. Neden büyülü ana karakterlerin kadın olduğu anasoylu dünyanın sihrine bakmayalım?

Malcolm’ın orijinal üçlemede usta oyuncu Ian McKellen’ın canlandırdığı Gandalf rolü için kadın oyuncu adayları da var. Oyuncu aralarında Whoopi Goldberg, Alfre Woodard, Ann Ogbomo ve Judi Dench gibi isimlerin bulunduğu bu önerileri Instagram hesabından paylaştı.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin ne zaman yayımlanacağı henüz resmi olarak netlik kazanmadı ancak yapımın 2021’de yayında olması bekleniyor.

Kaynak: CinemaBlend, Independent

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.