Dizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Bir Daha Çekilmemek Üzere İptal Edildi

“Game of Thrones”tan daha etkili bir seri yapmak isteyen Amazon‘un haklarını almak için servet harcadığı Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisi, bir daha çekilmemek üzere iptal edildi.

Toplam 1 milyar dolar maliyetle televizyon tarihinin en pahalı serisi olma yolundaki LOTR dizisinin, Tolkien Ailesi‘nin yapım ekibiyle yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle iptal edidiği belirtildi. Corona virüs sebebiyle yapım aşaması durdurulan dizinin senaryosuyla ilgili hayal kırıklığına uğrayan Tolkien Evi, bundan böyle J.R.R. Tolkien‘ın hiçbir eserinin dizi veya filme uyarlanmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Yüzüklerin Efendisi dizisi, Showrunner ve yürütücü yapımcılar Patrick McKay, John D. Payne’in başında bulunduğu yazarlar ekibi tarafından kaleme alınıyordu. İlk iki bölümünün çekimleri için J.A. Bayona‘nın yönetmen koltuğuna oturtulduğu serinin oyuncu kadrosu da şekillenmeye başlamıştı.

Orta Dünya‘da 3441 yıl süren İkinci Çağ‘da geçeceği bilinen Yüzüklerin Efendisi kadrosunda; Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman ve Maxim Baldry bulunuyordu. İskoçya‘nın başkenti Edinburg‘daki Scots Stüdyosu‘nda gerçekleştirilecek dizi çekimlerinin Ağustos ayında başlaması planlanıyordu.

Amazon‘un merakla beklenen uyarlama dizisinin iptalini duyuran Tolkien Evi, “Artık daha fazla dizi veya film uyarlaması istemiyoruz, dileyenler kitapların tadını çıkarsın,” açıklaması yaptı. Amazon konuyla ilgili sessizliğini korurken, Tolkien Ailesi‘nin açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.