Dizi Haberleri

The Peripheral Bugün Amazon Prime’da Başlıyor

William Gibson‘ın romanından uyarlanan The Peripheral, Westworld’ün yaratıcıları Lisa Joy ve Jonathan Nolan‘ın yapımcılığıyla Person of Interest‘in senaristlerinden geliyor. Daha anlatmaya gerek var mı?

The Peripheral‘ın adını şimdiye dek çok duyamadık. Ama bu ay çok konuşacağımızı düşündüğüm dizilerden biri olduğunu söylemiştim. Hâlâ da bunu iddia ediyorum. Zira dizinin arkasında bomba gibi bir ekip var.

Üstelik dizinin yeni fragmanı da gayet iyi duruyor. Ne dersiniz? Aşağıdan izleyebilirsiniz:  

YouTube player

The Peripheral 8 bölümden oluşacak. İlk bölümü 21 Ekim Cuma günü yayınlandı. Onu takip eden her cuma da yeni bir bölümüne kavuşacağız. Gerilim ve bilimkurgu türündeki dizinin başrolünde Chloe Grace Moretz‘i görüyoruz. Ona Jack Reynor eşlik ediyor.

Peki bu dizinin arkasındaki o bomba gibi ekip kimlerden oluşuyor?

The Peripheral’ın senaryosu William Gibson’ın bir romanından uyarlanıyor. Gibson, The Matrix’e ilham veren Neuromancer romanının yazarı. Ayrıca Philip K. Dick ile birlikte cyberpunk temasının öncü bilimkurgu üstatlarından biri. Hatta bilimkurgu türündeki ilk hikayesini yazdıktan kısa süre sonra Philip K. Dick’in Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? romanından uyarlanan Blade Runner‘ı izliyor. Ve gördüğü şeyden öyle etkileniyor ki kendisi de o dünyayı hayal ederek eser vermeye başlıyor. İşte The Peripheral da onun kurguladığı cyberpunk romanlardan nispeten yeni bir tanesi. Nitekim bu romanı cyberpunk türüne 12 yıl ara verdikten sonra, 2014’te yayınladı.

Amazon bu romanın ekrana uyarlama haklarını aldıktan sonra onu emin ellere teslim etti. Westworld ile harika bir iş çıkaran Lisa Joy ve Jonathan Nolan, The Peripheral için kolları sıvadı. Zaten Joy ve Nolan artık hangi yapıma el atsa biz bir heyecanlanıyoruz. Gerçi pek bir yapıma da el atmıyorlar. The Peripheral dışında bir Fallout ve bir de The Son dizisiyle ilgileniyorlar şu an. Üstelik bu dizi için Person of Interest dizisinde beraber harikalar yarattıkları senarist ekibiyle çalışmışlar.

Dizinin ilk bölümü çıktı bile. Ne düşünüyorsunuz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.