Dizi Haberleri

The Making of The Rings of Power Videoları Yayınlandı

Amazon Prime, Yüzüklerin Efendisi dizisinin kamera arkasından kesitler içeren The Making of the Rings of Power videolarını yayınladı ve senaristlerin ne kadar büyük bir emeği mahvettiklerini gözler önüne koydu.

Gerçekten de videoları izlemek insanın içini sızlatıyor. Zira ekipte elflerin kıyafetlerinin üstündeki buz tanelerini onlar hareket ettikçe çatırdatmak, Elrond’un gezdiği bahçedeki karahindibaları mevsimi dışında açtırmak ve kimsenin ezilmeyeceğinden emin olacak şekilde atlara senaryoya uygun hareket etmelerini öğretmek gibi görsel ve kurgusal detaylarla ilgilenen inanılmaz bir ekip var.

Yönetmenler kamera açıları ve renk kullanımına uzun uzun kafa yoruyor. Çünkü seyircinin bu görsel şölen sayesinde belli duyguları hissetmesine çalışıyorlar. Ama gel gör ki seyircinin gözünü dizinin çoğunda senaryodaki kurgu hataları kör ediyor, bunca emek karşılıksız kalıyor.

Biz senaryonun tutarsızlıklarına kızarken birbirinden güzel detaylar gözden kaçıyor. Yani aslında dürüst olmamız gerek, gözümüzden kaçmadılar. Çünkü hepimiz dizinin muhteşem göründüğü konusunda hemfikiriz. Ama işte tüm o detaylarla seyirciye hissettirilmeye çalışılan o duygular… İşte onları hissetmemiz, bu detaylarla büyülenmemiz mümkün olmuyor. Meğer dizi bizi alıp Orta Dünya’ya götürecek ve görsel şöleniyle bize gerçekliği unutturacakmış. Ah o senaristler olmasa…

Kostüm tasarımcıları elflerin zincir zırhlarının içine kimse göremeyecek olsa da ince işlemeler örmüş. Çünkü binlerce yıl yaşayan bu zarif ve ölümsüz canlıların hayatının bir noktasında böyle gereksiz bir işe zaman harcamaktan çekinmeyeceklerini düşünmüşler. Güç yüzüklerinin üzerinde duracağı taşı seçmek için toplantılar yapmışlar. Volkan bölümünde oyuncular setteki kül ve dumandan boğulmuşlar. Gandalf olduğuna inandığımız adama Nori’nin vereceği elmanın kırmızı tonuna kafa yormakla sorumlu biri bile vardır, eminim. Ne kadar büyük bir emeğin kötü senaryoya kurban gittiğini öğrenmek ister misiniz? İşte The Making of the Rings of Power videoları onu gösteriyor.

The Making of The Rings of Power Videolarını Nasıl İzleriz?

The Making of The Rings of Power ekstraları Amazon Prime Video’da yayınlandı. “Senaryoları güzel olsaydı ortaya muhteşem bir iş çıkacaktı… ” diye dertlene dertlene izleyeceğiniz bu ekstra videolar serisini dizinin detaylarını gösteren sayfada “Ekstralar” tabının altında “Bonus” başlığında bulabilirsiniz.

Her bölüm için kamera arkasından sahneleri ayrı ayrı koymuşlar. Yani 8 bölüm için her biri 6 dakikalık 8 video var. Böylece kamera arkasını özellikle merak ettiğiniz bir bölümü de açıp izleyebilirsiniz.

Bu ekstraları duyurmak için bir de tanıtım fragmanı yayınlamışlar. Aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.