Dizi Haberleri

Syfy Kanalından 4 Yeni Dizi Geliyor

syfy-banner

Bilimkurgu ve fantastik dizilere yer veren Syfy kanalının açıklamasına göre bizleri 4 muhteşem dizi bekliyor. Aralarında ilgi çekici başlıkların olduğu dizilere yakından bakalım.

Eski adıyla Sci-Fi Channel, yeni adıyla Syfy yeni dizileri ekranlara getirmeye devam ediyor. Ülkemizde de yayın akışına devam eden kanala, 4 adet yeni dizi geleceği açıklandı. Bilimkurgu ve fantazi türüne giren dizilerin 3 tanesi çizgi romandan uyarlama olacak. Diğeri ise Lev Grossman’ın Urban-Fantasy türündeki The Magicians romanından uyarlanacak.

Gelin bu dizilere ve konularına yakından bakalım:

Letter 44

Charles Soule tarafından yazılan ve Alberto Jimenez Alburquerque’nin çizdiği Letter 44, geçtiğimiz yıl Oni Press aracılığıyla raflardaki yerini aldı. Hikaye oldukça basit olmasına karşın, kısa sürede kendisine has bir takipçi kitlesi oluşturmasıyla ün kazandı. Bunda, Marvel ve DC Comis’te ürünler veren Soule’nin de parmağının olmasının etkisi var tabii.

letter-44-gorsel

Hikayemiz aslında oldukça basit. ABD’nin yeni Başkanı Stephen Blades, Oval Ofis’te işine başladığı ilk gün bir mektup alır. Bu mektup kendinden önce gelen başkan tarafından yazılmış bir rapor niteliğindedir. Mektuba göre NASA, 7 yıl önce evrende yalnız olmadığımızı keşfeder. Bir tür uzaylı ırkı, Mars ile Jüpiter arasındaki asteroit kuşağı üzerinde bir inşaat yapmaktadır.

Hikaye, bölgeye gizlice gönderilen 9 astronot ve ABD Başkanı üzerine kurulu. Çarpıcı noktalara değinildiğini söylemekte fayda var. Letter 44’nun da dizisi, başarılı oyuncularla çekilirse bilimkurgu severlerin unutamayacağı bir yapım olabilir.

Pax Romanapax-romana

Pax Romana, latince Roma Barışı anlamına geliyor. Ancak dizimizin konusu bu değil. Jonathan Hickman’ın yazıp çizdiği Pax Romana sadece 4 sayı sürdü. Hikayemizde bir Vatikan, zamanda yolculuğun nasıl olacağını keşfeder. 3. Dünya Savaşı’nda çarpışan bir grup asker, antik Roma’ya gönderilerek, alternatif bir tarih yaratılmaya çalışılır.

Modern çağın silahları ve araçlarıyla, M.Ö. 312 yılına giden askerler, geçmişteki hataları telafi ederek, günümüzde ortaya çıkan devasa sorunların yok olmasını amaçlamaktadır. Kısa bir çizgi roman olmasından mütevellit, Pax Romana, mini-seri tadında karşımıza çıkabilir. Hikaye ilgi çekici gözüküyor. Eğer çizgi romanı gibi tadında bırakılacak bir çalışma olursa, konusu itibariyle zamanda yolculuk ve alternatif evren sevenlerin hoşuna gidebilecek bir dizi olabilir.

Ronin

Frank Miller tarafından yaratılan unutulmaz bir çalışma daha. 80’li yıllara damgasını vuran Ronin çizgi romanını duymamış olabilirsiniz. Dark Knight Returns, Sin City ve 300 çizgi romanlarıyla bilinen Miller’ın ilk şaheseri olan Ronin, cyberpunk ögeleri ile Edo çağı Japon mitolojisini bir araya getiriyor.

ronin-miller

13. yy’da yaşayan bir samuray, cyberpunk ögeleriyle bezeli New York şehrine gelir. Amacı, kardeşini öldüren iblisi bulup intikamını almaktır. 6 sayı süren Ronin, Miller tarafından hem yazıldı hem de çizildi. DC Comis’in en başarılı serilerinden biri olarak kabul edilen Ronin, Syfy tarafından mini-seri olarak karşımıza çıkacak.

The Magiciansmagicians-kitap

2009 yılında yayınlanan The Magicians’ın yazarı Lev Grossman, kitabı ile övgüye boğulmuştu. Son zamanlarda yazılan en iyi urban-fantasy olarak gösterilen The Magicians, ülkemizde de Büyücüler adıyla Pegasus yayıncılıktan piyasaya çıkmıştı.

Hikayemiz Quentin Coldwater isimli bir genç üzerine kurulu. Coldwater, fantastik edebiyattan ve büyüden hoşlanan bir gençtir. Fillory isimli hayal dünyasında geçen kitapları okuyan Coldwater bir gün, büyünün gerçek olduğunu fark eder.

New York’ta geçen hikayede Coldwater hem büyü sanatının inceliklerini öğrenmekte hem de girdiği karanlık dünyanın gizemlerini araştırmaktadır. Oldukça popüler olan bu kitabı dizi olarak görmek bizleri heyecanlandırdı doğrusu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.