Dizi Haberleri

Steven Moffat Yeni Doktor Ncuti Gatwa’ya Övgüler Yağdırdı

Dizinin eski yürütücüsü Steven Moffat, oyuncu seçmelerindeki videosunu izledikten sonra Ncuti Gatwa‘nın performansına hayran kalmış.

Doctor Who cephesinde Catherine Tate hem de David Tennant’ın 60. yıl şerefine dönüşü, Russel T. Davies‘in dümeni Chris Chibnall‘ın ellerinden alışı derken epey heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Bir yandan da geleneksel değişim rüzgarı esiyor: Çoğu hayran için bekleneni veremeyen Jodie Whittaker‘ın 13. Doktor’u, yerini Ncuti Gatwa‘nın 14. Doktor’una bırakmaya hazırlanıyor. Gatwa’nın Doktor’uyla henüz tanışmamış olsak da kendisi şimdiden diziye emek veren pek çok ismi heyecanlandırmayı başarmış. Onlardan biri de Steven Moffat.

İyisiyle kötüsüyle dile kolay altı sezon dizinin yürütücülüğünü üstlenen Moffat, Gatwa’nın performansına tek kelimeyle “bayıldığını” söylüyor.

“Russel T. Davies oyuncu seçmesi videosunu izlettiğinde ağzım açık kaldı. Muhteşemdi, yepyeni bir kahraman olmasına karşın tanıdığımız ve sevdiğimiz deli dolu Doktor’u harika bir şekilde canlandıracak.”

2005 yılında modern seriyi başlatarak diziyi küllerinden doğuran efsane senarist Davies de öncesinde Gatwa’dan övgüyle bahsetmiş, performansını “enerjik, cesur ve harika” olarak tanımlamıştı.

“Gatwa’nın seçmelerde gösterdiği performanstan sonra hem ben hem de yapımcılar deyim yerindeyse büyülendik, karar vermemiz birkaç saniye bile sürmedi. Onunla çalışmak büyük bir onur, 14. sezon çekimlerine başlamak için gerçekten sabırsızlanıyorum.”

Adını Netflix yapımı gençlik dizisi Sex Education‘la duyuran Ruanda kökenli İskoç aktör, dizinin Sylvester McCoy, David Tennant ve Peter Capaldi sonrası dördüncü İskoç Doktor’u olacak. Gatwa ayrıca (Jo Martin‘in geçtiğimiz sezon canlandırdığı “Kaçak Doktor“u saymazsak) serinin ilk Afrika kökenli başrolü unvanını da taşıyacak.

Jodie Whittaker’ın 13. Doktor’u ve dizi yürütücüsü Chris Chibnall önümüzdeki Sonbahar aylarında yayınlanacak olan özel bölümle Doctor Who’ya veda edecek. 2023 yılında serinin David Tennant, Catherine Tate ve Neil Patrick Harris‘li 60. yıl özel bölümü yayınlanacak ve ardından TARDIS resmen Ncuti Gatwa’ya emanet edilecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.