Dizi Haberleri

Stephen King’in Kılıç ve Büyü Fantezisi Romanı “Ejderhanın Gözleri” Dizi Oluyor

Stephen King, daha çok korku ve gerilim türündeki romanlarıyla tanıdığımız bir yazar olsa da yazarın başyapıtı Kara Kule serisini de katarsak Ejderhanın Gözleri (The Eyes of the Dragon) gibi eserlerle de fantastik kurgu tutkunlarının gönlünde taht kurmuş bir isim. Son dönemde yazarın eserlerinden uyarlanan dizi ve filmlerin sayısı fazla artmışken Ejderhanın Gözleri de dizi oluyor.

Stephen King’in Kara Kule ve Mahşer eseriyle de bağlantılı olan romanı Ejderhanın Gözleri, Hulu tarafından diziye uyarlanıyor.

Stephen King Eserlerinin Kara Kule ile Bağlantısı

Kara Kule eseri, Amazon tarafından diziye uyarlanıyor; Mahşer eseri CBS tarafından dizi oluyor ve bu eserlerle bağlantısı bulunan Ejderhanın Gözleri ise Hulu‘da yayınlanacak. Hulu, pilot bölüm için siparişi verdi bile.

The LEGO Batman Movie filmini yazan, bunun dışında “Aşk, Gurur ve Zombiler” ve “Vampir Avcısı Abraham Lincoln” gibi eserlerin yaratıcısı Seth Grahame-Smith, dizinin ilk bölümü yazacak.

Orta Çağ dönemine benzer bir dönemde geçen eserin konusu şöyle;

Bir anlatıcının ağzından eski zaman ait bir krallıkta geçen fantastik bir hikâye. Kral Roland’ın vârisleri oğulları Peter ve Thomasdır. Büyük olması nedeni ile her ne kadar Peter kral olmaya yakın aday gözükse de krallıkta çirkin emelleri olan büyücü Flagg onun yerine daha rahat manüple edebileceği Thomas’ı kral yapmak istemektedir. Bu amaçla Flagg hazırladığı bir senaryoyla kralı içkisine zehir katarak öldürür ve suçu da Peter’in üzerine atarak onu krallıkta bir kuleye kilitletir. Zayıf Thomas’ı da kral yapar.

Ancak Peter bu işten sıyrılmak için planlarını yapmaya başlar. Kendisine getirttiği peçetelerden her gün bir ip yolarak bir bebek evindeki tezgâhta onlardan kaçış için kullanacağı urganı dokumaya başlar. Yıllar sonra kaçış planını gerçekleştireceği sırada eski arkadaşları ve Thomas’da gerçek suçlunun Flagg olduğuna kanaat getirmiştir.

2012 yılında SyFy kanalı, Ejderhanın Gözleri eserini film veya mini-dizi olarak yapmayı planlamıştı ancak proje hayata geçmedi. Umarız bu kez başarılı bir uyarlama izleyebiliriz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.