Dizi Haberleri

Star Wars Dizisi The Acolyte Ne Anlatacak?

The Acolyte duyurulduğundan bu yana üzerinden çok vakit geçti. Ancak The Acolyte hakkındaki bilgilerimiz oldukça kısıtlı. Dizinin üstlenici yapımcısı Leslye Headland, projeye nasıl yaklaştığına dair ilk kez açıklamada bulundu.

Beyaz perdedeki yokuş aşağı çakılışın ardından Star Wars markasının toparlanması uzun zaman alacak diye düşünüyorduk, ki öyle de oldu. Jon Favreau ve Dave Filoni‘nin hızlı müdahalesi The Mandalorian, markaya olan güveni tekrar sağladı. Şu aralar dizinin üçüncü sezonunu beklerken, bir yandan da The Book of Boba Fett neler anlatacak onu merak ediyoruz.

Leslye Headland

Tabii Star Wars için yapılması planlanan diğer yan projeler sadece bunlarla sınırlı değil. Birkaç uzun metraj film projesi üzerinde çalışılıyor ki, aralarından Taika Waititi‘nin yönetmenliğini yapacağı filmi oldukça merak ediyorum. Bu filmlerin çıkmasına daha uzun zaman var ve ilk aşamada Star Wars dizileriyle, açlığımızı bastıracağız.

İlgili Makaleler

Yapılan dizi duyurularının arasında The Acolyte ismi verilen bir proje, hayranların dikkatinden kaçmadı. Evrenin mistik tarafına, Güç’ün karanlık tarafından bakılacağı açıklanmıştı. Yüksek Cumhuriyet‘in son yıllarını anlatacak proje hakkında daha fazlasını da bilmiyoruz. The Acolyte dizisinin üstlenici yapımcısı Leslye Headland, AV Club için verdiği röportajda ilk kez diziye olan yaklaşımından bahsetti.

The Acolyte Senaryosu Nasıl Olacak?

Headland, dizi için sıkı Star Wars hayranlarından oluşan bir grup yerine, tartışmaya ve bakış açısını değiştirmeye yönelik bir grupla beraber çalıştığından bahsetti. Headland, “Dizi hakkındaki tartışmalar genellikle Sokrat-vari bir havada sürüyor. Yazar odası içerisinde yakalamaya çalıştığım hava da zaten bu. Bu sayede Star Wars için düşünülen fikirlere karşı çıkacak, ölesiye markaya bağlı bir ekiple çalışmak zorunda kalmıyorum.” sözlerine yer verdi. Ek olarak yazarlar arasında Star Wars filmlerini ya da dizilerini hiç izlememiş yazarlar olduğundan da bahsetti.

Headland’a göre kendisi sağlam ve sıkı bir Star Wars hayranı. Her söylediğini onaylayacak onun gibi sıkı hayranlar olması yerine, markaya dair hiçbir fikri olmayanlarla çalışmanın büyük bir artısı var.

Biraz şüpheli bir açıklama ama umarım çok fazla ipin ucunu kaçırıp Star Wars’u Star Wars yapan ögelerden tamamen uzaklaşmazlar. İçimden bir ses dizinin, çok fazla politik doğruculuk akımına kapılacağını söylüyor. Umarım haklı çıkmam. Headland ayrıca, diziye yaklaşımı açısından da Star Trek: Picard dizisindeki havayı yakalamaya ve yeni bir soluk getirmeye çalıştığını da ekliyor.

Bu bilgilere ek olarak bir süre önce The Acolyte hakkında da ufak bir sızıntı çıktı. Dizinin daha önce de söylendiği üzere bir kadın karakter üzerine odaklanacağı ve Sith tarafından bakış açısı sağlayacağı söylemleri devam ediyor. Ana karakterin de Asya kökenli ve dövüş sanatları konusunda eğitimli biri olması önceliği aranıyormuş.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.