Dizi Haberleri

Philip Pullman’ın Karanlık Cevher Serisi Dizi Olacak

philip-pullman-his-dark-materials-karanlik-cevher-banner

Philip Pullman‘ın Karanlık Cevher (His Dark Materials) serisi, 2007 yılında Altın Pusula (The Golden Compass) isimli film ile beyazperdeye giriş yapmıştı. Uzun süre devamı gelir diye bekledik ancak gelmedi ve seri öylece kaldı…

Dün akşam yapılan duyuruya göre Bad Wolf ve New Line Cinema, Philip Pullman’ın muhteşem fantastik eserini BBC One kanalına dizi olarak hazırlıyor.

Philip Pullman’ın Karanlık Cevher serisi daha önce radyo oyunu, tiyatro oyunu, sinema filmi, çizgi roman ve sesli kitap olarak yayınlanmıştı; şimdi de bu eser televizyon ekranlarına geliyor.

philip-pullman-his-dark-materials-karanlik-cevher-resim

Fantastik edebiyatın önemli eserleri Game of Thrones, Shannara Serisi, Yerdeniz Serisi, Yüzüklerin Efendisi gibi kitaplar da sinema ve televizyon ekranlarına uyarlandı ve oldukça ses getirdi. Şimdi de Karanlık Cevher Serisi, diziye uyarlandığında detaylı karakter tanıtımları ve hikaye derinliğini işleme imkanı bulacak.

Doğrusu bu haber bizi çok sevindirdi. Dizinin ne zaman ekranlara geleceği veya dizide kimlerin yer alacağı bilinmiyor ancak güzel bir iş çıkacağından neredeyse eminiz.

Ülkemizde çok popüler olmasa da fantastik edebiyat açısından çok önemli olan eser, ülkemizde İthaki Yayınları tarafından basıldı.

Konusu kısaca şöyle;

Bizimkine paralel bir dünyada, on iki yaşındaki didişken Lyra ile cini Pantalaimon, bildiğimiz Oxford’dan farklı ama yine de tanınabilen bir Oxford’da yaşar. Bir akşam, Lyra’nın amcası Lord Asriel okulu ziyarete gelir. Lyra ile cini, onun hocalarla yaptığı gizli toplantıya kulak misafiri olurlar. Lyra gizlendiği dolapta, Toz, Kuzey’de havada asılı bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinler. Sonra arkadaşı Roger, çocuk hırsızı Gokgoklar tarafında çalınır, tekinsiz ama güzel Mrs Coulter onu birlikte yaşamak için Londra’ya götürür. Çingenelerin kurtardığı Lyra onlarla Kuzey’e gider, zırhlı ayılar ile Arktik’in cadı klanlarının da dahil olduğu bir savaşa karışır.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.