Dizi Haberleri

Nuka Break – Fan Yapımı Fallout Serisi

Nuka Break Banner

Fallout: Nuka Break‘in 2. sezonu bitti. Aa! Bir saniye, bunun ne olduğunu duymamış olabilirsiniz.

O zaman buyrun, siz radyasyonlu Nuka-Colalarınızı içerken ben de hikayeye giriş yapayım.

Şu günlerde Fallout 4‘ün çıkacağı söylentisiyle iyiden iyiye gaza gelmişken, bu ateşi söndürmemek lazım. Elbette halen Fallout serisinden herhangi bir oyunu, bilgisayarımıza kurup Wasteland’in anarşi dolu topraklarında gezme imkanımız var.

Karşımızda gizli bir hazine var. Gözlerden kaçmış olabilir. Bir Fallout hayranı olarak bu kadar uzun zamandır böyle bir dizinin varlığından haberdar olmadığım için de kendimi suçluyorum açıkçası.

Fallout: Nuka Break, 2011 yılında YouTube’da yayınlanan 2 Milyon’dan fazla izlenmiş, fan yapımı bir kısa film. Kısa film, Fallout evrenini ve kendine has esprisini birebir yansıtıyor. Nuka Break, Wayside Creations adlı bir grup tarafından çekilmiş. Oldukça başarılı çekildiğini söyleyebilirim. Kullandıkları ekipmanlar, müzikler ve Wasteland havası birebir yansıtılmış. Ghoul için yaptıkları maske de bir o kadar başarılı. CGI efektleri ise göze hiç batmıyor.

Dizinin ana karakterlerinden Scar ve Ben
Dizinin ana karakterlerinden Scar ve Ben

Wayside Creations, kısa filmin getirdiği şöhret ile bu konsepti bir web serisi haline getirdi. İlk sezonun büyük sükse yapmasının ardından, ikinci sezon için de bir KickStarter projesi başlatmışlardı.

60.000 Dolarlık bütçe kısa sürede toplandı hatta iki katından fazlasına ulaştı. Arkasına Machinima’nın da desteğini alan Wayside Creations, geçtiğimiz Ekim ayı sonunda 2. sezonu da bölüm bölüm yayınlamaya başlamıştı. Şu an web serisi bitmiş durumda. Dizisinin hayranları sıradaki sezonu heyecanla bekliyor.

Kısa filmin ana karakterleri de incelikle yaratılmış. Serinin yaratıcısı ve baş yazarı Zack Finfrock, dizide de Vault 10’da yaşayan ve Nuka-Cola aşkıyla evinden ayrılan Twig adlı karakteri canlandırıyor. Ona Ben Aaron D. Giles’in canlandırdığı Ben isimli Ghoul eşlik ediyor. Arka hikaye içerisinde bu ikili, Scar adındaki bir köleyi New Vegas’tan kurtarıyor. Bu karakteri ise diğer ikileye göre oldukça şirin ama hırçın kalan Tybee Diskin canlandırıyor.

Kısa filmin ardından çıkan web serileri de bu üçlünün üzerine kurulu. Hikayeler ise genelde Fallout 3 ve New Vegas oyunlarındaki bölgelerde geçiyor. Fallout 1 ve 2’ye de göndermeler bulunuyor. Efsane oyun serisinin, efsanevi espri anlayışı da bozulmadan karşımıza çıkıyor.

Yapımcılar her fırsatta, Fallout isim yayın hakları üzerinden kar amacı gütmediklerini bas bas bağırıyor. Interplay, Bethasda Softworks, Zenimax Media ve Obisidan Entertainment ile çakışmamak için “Lütfen bizi dava etmeyin. Bu bir fan filmdir” açıklamasını söylemekten de çekinmiyorlar. Öyle ki, Bethasda Softworks’ün resmi sitesinde bile dizi hakkında “Harika bir iş” açıklaması bulunuyor. Hatta Obsidian Entertainment, seriye bir gönderme olarak Nuka Breaker isimli bir eşyayı DLC paketiyle oyuna yerleştirmişti.

Yani karşımızda oldukça keyifli bir çalışma var. Aşağıya Fallout: Nuka Break’in yayınlaşmış ilk kısa filmini bırakıyoruz. Serinin birinci sezonuna buradan ve ikinci sezonuna da buradan ulaşabilirsiniz.

İyi Seyirler

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu fan filmi Düzenli olarak izleyen birkaç Türkten biri benim galiba :) Keşke türkçe altyazısıda olsaydı :(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.