Dizi Haberleri

Loki Dizisinin Senaristi Esinlendiği Filmleri Paylaştı

Disney+ yeni Marvel dizisi Loki, bu hafta itibariyle bizlerle buluşuyor. Dizinin yazarı Michael Waldron, diziyi oluşturma süreçlerinde esinlendiği filmlerden ve izlediği yoldan bahsetti.

Tom Hiddleston’un bir kez daha Loki rolüyle karşımıza çıkacağı yeni Marvel yapımı, 9 Haziran tarihinde bizlerle buluşacak. 6 bölümlük bu mini seride, Endgame sırasında Tesseract’ı alıp sırra kadem basan Loki’nin zamanda ve alternatif evrenlerindeki maceralarını izleyeceğiz.

Zamanda yaptığı büyük bir değişiklikten sonra, zamanı korumaya çalışan Time Variance Authority çalışanları tarafından yakalanan Loki, birçok farklı macerada boy gösterecek. Ayrıca Marvel Sinematik Evreni‘nin çoklu-evrenlerine de ilk büyük dalışımızı gerçekleştireceğiz.

Loki dizisinin yazarı Michael Waldron, Vanity Fair için verdiği bir röportajda, birçok önemli noktadan bahsetti. Dizi için nasıl bir yol izlediklerini ve senaryoyu oluştururken hangi filmlerden ilham aldıklarından bahsetti. Waldron, “İlk başlarda Rick and Morty tarzında bir bakış açım vardı ve bunu düzeltmem gerekiyordu. 22 dakikalık bir çizgi dizi hazırlamıyordum.” diyerek yola nasıl çıktığından bahsetti.

Ayrıca senaryonun oluşumunda, Ridley Scott’un Blade Runner efsanesi; başta Inglourious Basterds olmak üzere tüm Quantin Tarantino sineması; Steven Spielberg’ün bol ödüllü Catch Me If You Can filmi ve Richard Linklater’ın Before Sunrise filmleri dikkate alınmış. Aslında bu noktada Catch Me If You Can ve Inglourious Basterds filmleri, Loki’nin nasıl bir dizi olacağına dair sinyal vermiyor değil.

Buna ek olarak Waldron,

Her bölüm arasında bir hafta olduğunun gerçeğinin kesin bir şekilde farkındaydım. Çünkü dizinin hayranları da benim yaptığımı yapacaklar ve her bölüm arasındaki bağlantıyı bekleyeceklerdi. Altı saatten uzun sürecek, içine başka hiçbir şey kaçmasına izin vermediğimiz zamanda yolculuk mantığı üzerinde durduk. Birçok yeni zamanda yolculuk konsepti denmedik. Rick and Morty’deki meslektaşlarımın da bu yeni konseptlerini görmesini dilerim.

Eh, yukarıdaki filmlere ek olarak Waldron’un üzerinde sıklıkla durduğu Rick and Morty örneğine de bakacak olursak, Loki dizisi, Adult Swim‘in bu şahane çizgi dizisinden fazlasıyla etkilenmiş gibi gözüküyor.

Loki, Disney+ üzerinden 9 Haziran tarihinde yayınlanmaya başlayacak. 6 bölüm sürecek olan dizinin, her bir bölümünün farklı bir macera kapsayacağı da Waldron’un açıkladığı bilgiler arasında yer alıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.