Dizi Haberleri

Joe Hill’in İtfaiyeci Romanı Dizi Oluyor

İnsanların aniden tutuşmalarına ve yanarak ölmelerine sebep olan bulaşıcı bir hastalık ülkeyi kasıp kavuruyor. Her itfaiyeci görev başında çünkü hastalar kaldıkları evleri ya da hastaneleri de küle çeviriyor.

Bu hastalığa Ejderpulu diyorlar. Ejderpulu hastalarının yok ettiği insanlar ve binalar sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri’nde düzen yok olmuş durumda. Hiçbir sistem işlemesi gerektiği gibi çalışmıyor. Dolayısıyla bir tedavi olmadığı gibi, tedavinin geliştirileceği yönünde bir umut da yok. Gönüllüler çözümü hastalığa yakalanan kişileri alev alıp ölmeden önce öldürmekte buluyor.

Joe Hill‘in Ejderpulu’nun yayıldığı şehirdeki hamile bir hemşire ile bir itfaiyecinin hikayesini anlattığı The Fireman romanı dizi oluyor. Hill bu romanını 2016’da yayınlamıştı. Kısa süre sonra İthaki Yayınları kitabı çevirerek Karanlık Kitaplık serileri içinde yayınlamışlardı. Hill’in kalemi Stephen King’in yazım tarzını çok anımsatıyor. Fark yalnızca karakterlerin konuşmaları sırasında göze çarpıyor.

İlgili Makaleler

Joe Hill, dizinin yapımcıları arasında olacak. Narnia Günlükleri ve Finch gibi filmlerin de yapımcılığını üstlenen Walden Media uyarlamayı hazırlayacak. Dolayısıyla Walden Media’nın CEO’su Frank Smith ve genel yöneticisi Naia Cucukov yapımcılığı üstlenen isimler olacaklar.

Dizi hakkında bildiğimiz tüm bilgiler şimdilik bu kadar. Herhangi bir yayın platformu henüz dizi ile anlaşmadı. Oyuncu, senarist ya da yönetmen gibi isimler de yok elimizde. Dolayısıyla diziyi en az iki yıl daha göremeyeceğimizi varsayabiliriz. Bu da romanı okumadıysanız okumak için yeterince zamanınız olduğu anlamına geliyor.

Stephen King‘in neredeyse her hikayesinin ekran uyarlamasıyla karşımıza gelmesine alışmıştık. Belli ki King’in oğlu Joe Hill de babasının adımlarını takip ediyor. Boynuzlar adıyla basılan Horns romanı 2013’de Daniel Radcliffe ile film uyarlamasına kavuşmuştu. Ardından, Şe7t4n adıyla Türkçeye çevrilen NOS4A2 romanı da diziye uyarlanmıştı. Ondan sonra da Locke & Key dizisi gelmişti. Ek olarak iki kısa hikayesi daha ekrana uyarlanmıştı.

Yazarın eserlerini daha önce Altın Kitaplar çevirmişti. İtfaiyeci ve Tuhaf Hava’yı ise ilk kez İthaki çevirisiyle okuduk.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.