Dizi Haberleri

Warner Bros, Constantine Dizisi İçin Başrolü Seçmiş Olabilir

DC’nin ünlü okültisti John Constantine’in maceralarını işleyecek yeni Constantine dizisinde başrolü Sope Dirisu‘nun oynayacağı yönünde söylentiler çıktı.

Evet, HBO Max’ten böyle bir haberin gelmesine ben de şaşırmadım. Ancak şaşırmamış oluşum hayal kırıklığı yaşamadığım anlamına gelmiyor. Çünkü Dirisu’nun surat şekli ve mimikleri John Constantine’in kendini beğenmiş, çapkın ve pislik tavırlarını pek yansıtabilir gibi durmuyor. HBO Max’in bu oyuncu seçimini yaparken aklında nasıl bir Constantine vardı ki? Farklı bir karakterle mi karşımıza çıkacak? Daha iyi kalpli, masum bir Constantine mi izleyeceğiz?

Yine de bunun The Illuminerdi‘nin yaptığı bir haber olduğunu vurgulayalım. Yani henüz bu konuda Warner Bros ya da HBO Max üzerinden resmi bir açıklama gelmedi. Her an sürpriz bir değişiklik haberi alabiliriz.

HBO Max’in bu dizi için oyuncu arayışında olduğunu geçen yıl söylemiştik. Constantine için Riz Ahmed‘e benzeyen birini aradıklarını söylemişlerdi. Ki bence Riz Ahmed bu rolün hakkını verebilir gibi duruyordu. Ama HBO Max, arayışında değişikliğe gitmiş olmalı. Zira Sope Dirisu surat, vücut yapısı, hal ve tavır olarak pek de Riz Ahmed’e benzemiyor.

Yeni dizi Matt Ryan‘ın ana karakteri canlandırdığı eski dizinin hikayesini ya da evrenini paylaşmayacak. Yani bu bir reboot projesi. Yine de Constantine hayranları Ryan’ı role çok yakıştırmıştı. Ve onun dizide olmayacağını duyunca üzüldüler. Constantine karakterini tekrar canlandırmak istediğini çoğu fırsatta dile getiren Keanu Reeves‘in de dizide rol alacağını hiç sanmıyoruz. Halbuki Johnny Silverhand’deki çapkın ve pislik rolünü Constantine’de de görmeyi çok isterdik.

Diziye Dair Bildiklerimiz

J.J. Abrams‘ın hazırlayacağı dizi dini temaları bir kenara bırakarak korku temasına ağırlık veren bir yapım olacak. Dizinin senaristliğini de nispeten acemi bir kalem olan Guy Bolton yapacak. Bir aksilik olmazsa çekimler eylülde başlayacak.

Dizide John Constantine’in geçmişini izleyeceğiz. Yani karşımızda pişmiş bir okültist olmayacak. Constantine genç bir kızla karşılaşıp onun sayesinde okült dünyasının karanlık yüzünü öğrenecek. Ardından da modern Londra‘nın karanlık sokaklarında gerçekleşen doğaüstü olaylarla burun buruna gelecek. Hikayede bizi urban action ve body horror elementleri bekliyor olacak.

Neyse, ben haberi sonuna kadar okuyacak kadar ilgili okurlarımıza Justice League Dark: Apokolips War animasyonunu önereyim. Böylece Apokolips War ile Constantine’i merkezine alan bir hikayenin tadını çıkarabilirsiniz.

Gelin söylentiler resmi duyurulara dönüşene dek eski hazinelerle vakit geçirelim.

Güncelleme (12 Ağustos 2022):

Bir hayran benim önerdiğim gibi eski hazinelerle vakit geçirerek resmi açıklamayı beklememiş. Constantine’e Dirisu’yu yakıştıramamış olmayı da şahsi bir boyuta taşıyarak aktöre öfkeli bir mesaj yollamış.

“CONSTANTINE’DEN UZAK DUR. SENDEN NEFRET EDİYORUM” mesajını Dirisu kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Yorum olarak da “Birinin çok katı fikirleri var… Oyunculuğumun çok kötü olduğunu, çizgi filmlerde dahi rol almamam gerektiğini söyleyen o IMDb yorumunu hatırlattı bana” dedi.

Bu mesaj aktörün John Constantine iddiaları hakkında ilk yorumu oldu. Dizide rol alacağını onaylamış ya da reddetmiş değil bu yorumuyla. Sadece kendisine atılan rahatsız edici bir mesajı paylaşmak istemiş.

Constantine konusunda bir tepki verilecek olsa dahi bu tepki dizi hakkında daha fazla şey öğrenip aktörü rolde gördükten sonra olmalıydı. Ayrıca tepki aktörün şahsına değil bu yapımdan sorumlu şirket olan HBO Max’e yöneltilmeliydi. Ve tepkinin içeriği de “çünkü nefret ediyorum” gibi kısır bir ifadeden daha makul, dizinin içeriğine yönelik bir fikir içermeliydi. Doğrudan aktöre yönelik bir nefret mesajı görmek çok üzücü. Bunun muhtemelen Türkiye’den, lise çağında birinden geldiğini görmek de utanç verici.

Artık aktörleri rahat bırakmamız gerekiyor. Heath Ledger için gay kovboy Joker’ı oynayamaz demişlerdi. Robert Pattinson‘a da parıltılı vampirden Batman olmaz eleştirileri gelmişti. Evet, Dirisu ilk bakışta alıştığımız ve sevdiğimiz John Constantine’i canlandırabilir gibi durmuyor. Ama artık bu konularda yoğurdu üfleyerek yemek gerektiğini düşünüyorum.

Hem HBO Max şu anda dizi ve planlarını arka arkaya iptal ediyor. O yüzden dizinin çekimleri eylülde başlar mı, hatta dizi olur mu o bile belli değil. Durum bu iken aktörün böylesi gereksiz bir tepkiye maruz kalması iyice saçma bir hal alıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.