Dizi Haberleri

Halo Dizisinin Yapımcısı: Oyunu Oynamadım

Halo 1. sezonun yapımcısı Steven Kane, dizinin odağının karakter ve evreni üzerine odaklandığını doğrularken dizinin oyunların bir replikası olmadığını belirtti.

Paramount+‘ ın Halo dizisinin yapımcısı Steven Kane, kendisinin ve ekibinin oyundan ilham almaktan kaçındığını belirtti.

“Oyuna hiç bakmadık. Hatta, oyun hakkında konuşmuyoruz bile. Tek odağımız karakterler ve evreni en iyi şekilde işlemek. Kendimizi asla oyunun lineer yapısıyla kısıtlamak istemiyoruz,” ifadelerinde bulunan Kane her ne kadar ilk söyledikleri ile tepki çekse de, motivasyonunu belirtmesiyle Halo hayranlarının yüreğine su serpti.

Öte yandan, Halo 1. sezon dizi çekimi esnasında yaptığı değişiklikler nedeniyle son aylarda bazı hayranlar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Bugüne kadarki en kayda değer tartışma, Master Chief‘in dizide miğferini çıkaracağı ve dizinin kahramanının yüzünü ilk kez tamamen ortaya çıkaracağı haberinin ardından geldi. İdari yapımcı Kiki Wolfkill, o sırada alınan bu kararı savundu ve bir açıklama paylaştı;

Televizyon dizisiyle sizi Master Chief’in yolculuğuna çıkarmak ve bir izleyici olarak onun hikayesini ve evrimini harici, öznel bir bakış açısıyla deneyimlemenize izin vermek istiyoruz. Bunun için Master Chief’i zırhının dışında görmek önemliydi.

Benzer bir eleştiri yağmuru da Cortana’ ya geldi. Dizinin Cortana’sı belirgin şekilde farklı, daha insani bir görünüme sahip. Wolfkill, yakın tarihli bir röportajda da bu yaratıcı seçimi haklı çıkardı. Wolfkill, bu kararın da arkasında durduğunu şu sözlerle açıkladı;

Bu durumda, Cortana‘nın gerçek hissetmesi, oyunlardan çok daha büyük önem arz ediyor. Gerçek bir yapay zeka, gerçek bir hologram gibi hissetmesi ve gerçek insanların karşı çıktığı bir karakter olması gerekiyor.

Yapımcı ekip verdiği kararların sonuna kadar arkasında gözüküyor. Bakalım dizi Halo hayranlarını tatmin edecek mi?

Halo, 24 Mart’ta Paramount+‘da çıkış verecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.