AYBABTUDizi Haberleri

Gwendoline Christie, Sandman Dizisine Katıldı

Game of Thrones dizisi ve Star Wars oyuncusu Gwendoline Christie‘nin Netflix’in The Sandman çizgi romanlarından uyarlanan TV dizisi kadrosuna katıldığı duyuruldu.

Game of Thrones dizisinde Brienne karakterini başarıyla canlandıran, sonrasında da Star Wars serisinde Captain Phasma rolünün hakkını veren başarılı aktrist Gwendoline Christie’nin Sandman dizisinde oynayacağı açıklandı.

Discussing Film‘e göre Gwendoline Christie, Sandman dizisinde rol alacak ancak hangi karakteri canlandıracağı açıklanmadı. Christie, kısa süre önce Sandman çizgi romanının yazarı Neil Gaiman ile The Sleeper and the Spindle adlı romanının radyo uyarlamasında çalıştı.

Gwendoline Christie’nin hangi rolü üstleneceğini bilmiyoruz lakin erkeksi bir duruşa sahip aktrist olması nedeniyle cinsiyetsiz bir Ebediler üyesi olan Desire‘ı (Arzu) canlandıracak olması muhtemel diye düşünüyorum.

Sandman Dizisinde Neler Göreceğiz?

Aynı isimli Vertigo Comics çizgi roman serisinden televizyon ekranlarına uyarlanacak hikayeyi çizgi roman serisinin hayranı ve zamanında editörlüğünü de yapmış birisi olarak heyecanla bekliyorum. Sandman hikayesi, Rüyalar Lordu olan ve Düş (Dream) olarak bilinen Morpheus‘u konu alacak. Düş; Yıkım, Ölüm, Arzu, Umutsuzluk, Delilik (bir zamanlar Zevk olan) ve Kader kavramlarının kişileştirilmesi ile ortaya çıkan Ebediler olarak bilinen yedi varlıktan biridir. Sandman, Tom Sturridge‘i geçtiğimiz günlerde Düş rolü için seçti ancak o zamandan beri başka resmi bir açıklama yapılmadı.

Sandman dizisi için çalışmalar koronavirüs salgını nedeniyle durdurulmadan önce geçen yıl Nisan ayında çekimlerin başlaması planlanmıştı. Sonunda Ekim ayında İngiltere’de çekimler başladı ve Gaiman yakında daha fazla oyuncu seçimi duyurusu yapacağına söz verdi. Neil Gaiman sonrasında Death‘i (Ölüm) oynayan oyuncuyu ima ederek onu “mükemmel” bir seçim olarak tanımladı. Gaiman, “[Death]’in duyarlılığı ve sevgisi bu oyuncuda kendini gösteriyor,” açıklamasını yaptı. “Kimsenin şikayet edeceğini sanmıyorum,” diye ekledi. Death karakteri, Düş’ten sonra serinin en önde gelen karakterlerinden birisi.

Gaiman Masalları
Neil Gaiman

Sandman’in yazarı ve yaratıcısı Neil Gaiman, Krypton’un ortak yaratıcısı David S. Goyer ile birlikte Netflix’in Sandman dizisinde baş yapımcı ve yardımcı yazar olarak görev yapıyor. Marvel’ın Young Avengers yaratıcısı Allan Heinberg, ortak yazar ve yönetici yapımcı olarak hizmet vermenin yanı sıra dizinin yürütücüsü görevini de üstleniyor. Neil Gaiman, Kasım 2019’da kendisi, Goyer ve Heinberg’in Sandman dizisinin 2. sezon senaryosunu çoktan planlamaya başladığını doğruladı ancak Netflix, dizinin ikinci sezon için resmi bir duyuru yapmadı.

Sandman, Gaiman’ın son yıllarda televizyona uyarlanan çalışmalarının en sonuncusu. American Gods romanı, yakın zamanda üçüncü sezonunu başlatan aynı adlı Starz TV dizisine uyarlandı. Gaiman ayrıca, Terry Pratchett ile birlikte yazdığı kitaba dayanan Amazon’un Good Omens mini dizisinde de yürütücü yapımcı olarak görev yaptı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.