AYBABTUDizi Haberleri

George R.R. Martin: “Serinin Yeni Kitabı Game of Thrones’tan Çok Farklı Olacak”

George R.R. Martin, halihazırda yazmakta olduğu olduğu yeni kitabı Winds of Winter hakkında bilgiler verdi. Yeni kitabın çok tartışma yaratabileceği ve serinin önceki kitaplarından daha farklı olacağını belirtti.

HBO‘nun Game of Thrones dizisi, finaliyle oldukça büyük tartışmalar yaratmış ve olumsuz eleştiriler almıştı. Serinin yaratıcısı George R.R. Martin‘e göre, yeni kitap benzer eleştirileri beraberinde getirebilirmiş.

George R.R. Martin

Martin, kitaplarının yazım aşamasında fazlasıyla hikayelerine yeni ögeler yerleştirip değiştirmeler yapmasından yola çıkarak, “Her şey büyüyor ve değişiyor, tıpkı biz bahçıvanlarda olduğu gibi. Bazen işler ters gidiyor, değişiyor ya da aklıma yeni fikirler geliyor,” şeklinde ifadelerde bulundu. Yeni kitabı The Winds of Winter her ne kadar işleyiş ve hikaye olarak Taht Oyunları‘ndan farklı ilerleyecek olsa da, benzer eleştirileri yeni kitabında da alabileceğini vurguladı.

Dizi ile Kitap Arasında Farklar Olacak

Romanların, televizyon yapımlarıyla kıyaslandığında daha sınırsız ve uçsuz içeriğe sahip olabileceğinden dolayı, genel izleyiciyi kaybetmemek ve daha yalın bir anlatım tutma amacından ötürü kitaptaki olayların çoğunun dizide olmayacağını belirtti. Ayrıca, Martin verdiği demeçte, “Dizide hikayenin sonuna ulaşabilen karakterlerin kitapta hayatta kalmayacağını,” belirtti.

George R.R. Martin, “Kitabı bitirdiğimde, bazı insanlar diziyi, bazıları ise kitabı tercih edecek fakat bu benim için bir sorun değil, paranı ödeyip tercihini yapıyorsun,” ifadelerinde bulunarak olası zıtlıklar oluşabileceği konusundaki tahminlerini paylaştı.

Kaynak: ComingSoon

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.