Dizi Haberleri

Game of Thrones’ta Ölüm, Beklenmedik Yerden Gelebilir

Game of Thrones’un final sezonunda ikinci bölümü geride bıraktık bile. Geriye 4 bölüm kaldı ve kış artık kapıda. Final sezonunun 3. bölümü ise herkese büyük bir sürpriz sunabilir.

BURADAN SONRASI SPOILER İÇERİR

İllüstratör Ertaç Altınöz ile Game of Thrones dizisi başladığından beri her bölümden sonra hem bölümü değerlendiririz hem de neler olacağı ile ilgili teorilerimizi paylaşırız. Dizi yayınlandığı dönemde her Pazartesi günü günde 1 saat kadar telefon konuşmamız oluyor. Bugün Ertaç ile konuşurken çok ilginç bir fikrini paylaştı, ben de bu teoriyi sizlerle paylaşmak istedim.

Ölüm Mezardan Gelecek!

Game of Thrones 8. sezonun 2. bölümünde artık savaş kapıya geldi. Askerler surlara ve kapılara dizildi, Night King’in Ak Gezenler ordusu da Winterfell’in kapısına dayandı.

8. sezonun 3. bölümünün fragmanında Jon Snow, “The Night King is coming,” (Gece Kralı geliyor) diyor ve hemen sonrasında Daenerys, “The dead already here,” (Ölüler zaten burada) diyor.

YouTube player

Daenerys, fragmanda göremediğimiz şekilde, “Ölüler zaten burada ama Night King yok,” diyor olabilir. Çünkü Night King savaş alanında olmayabilir.

8. sezonun 2. bölümünde sürekli, “Mezarlara gidin, en güvenli yer orası,” mesajı verildi. Sadece son bölümde bile en az 3-4 kişiye, “Sen mezarlara git, orada güvende olursun,” dendi. Bunlar aslında bizi ters köşeye yatıracaklarının bir sembolü olabilir.

Jaime, Savaş Konseyi’nde, “Kendisini açık etmeyecektir,” diye söylemişti.

Ertaç Altınöz’ün Mart 2018’de yaptığı çizim

Zamanında Üstat Luwin, Theon’a, “Winterfell’in lordları için inşa edilmiş gizli tüneller var,” demişti. Night King, bu tünellerden birisinden Winterfell’e ve Bran’a mezarlardan gelecek olabilir. Bu durum da Night King’in yıllardır hayranlar tarafından speküle edildiği gibi bir Stark olduğunun teyidi olabilir. Hatta Bran’ın, daha önceki fragmanda, “Yaptığın her şey sonunda seni buraya getirdi. Eve.” sözler de muhtemelen eskiden bir Stark olan Night King’e.

Bu teori, 8. sezon için yayınlanan Winterfell’in Mezarları fragmanının boşa olmadığını bize gösterir nitelikte.

YouTube player

Herkes ölümü ve Ak Gezenler’i meydanlarda beklerken asıl beklenen kişi en güvenli sanılan yerden, Winterfell’in mezarlarından gelecek. Daha önce çok fazla görmediğimiz mezarların hem özel bir fragmanda gösterilmesi hem son bölümde herkesin, “Mezarlara inin,” demesi ve mezarların bu kadar fazla gösterilmesi aslında gelecek olayların da bir habercisi gibi.

Hatta Ertaç, bugün beni aradığında, “Bir yıl önce böyle bir şey olabileceğini hissetmiştim ama nasıl oldu da bu saate kadar net göremedim, kimse nasıl hâlâ görmüyor?” sözleriyle açtı telefonu heyecanla.

YouTube player

Bu sadece bir teori ama doğru çıkıp çıkmayacağını gelecek bölümde göreceğiz.

Siz bu teori hakkında ne düşünüyorsunuz? Biz gerçek olabileceği konusunda oldukça eminiz. :)

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.