Dizi Haberleri

Dune: The Sisterhood Dizisinde Başrol Oyuncuları Belli Oldu

Dune: The Sisterhood, Paul Atreides’in hikayesinden 10.000 yıl önce Bene Gesserit’in nasıl kurulduğunu anlatacak. HBO Max dizisinde başrolü Emily Watson ve Shirley Henderson paylaşacak.

Emily Watson HBO’nun bir diğer dizisi olan Chernobyl‘de rol almıştı. 90’larda iki filmde gösterdiği performansla Oscar’a da aday olmuştu. Fakat siz onu Red Dragon veya Equilibrium filmlerinden hatırlıyor olabilirsiniz. Watson, Dune: The Sisterhood dizisinde Valya Harkonnen’i canlandıracak.

Shirley Henderson‘ın en ikonik rolü Mızmız Myrtle‘dı. Yani Harry Potter ve Sırlar Odası filminde ağlamak için tuvalete giden talihsiz hayalet. Son Star Wars filminde de Babu Frik’i seslendirmişti. (Ki bence filmde güzel olan çok az şeyden biriydi). Henderson da dizide Tula Harkonnen’i canlandıracak.

Dizi Brian Herbert’ün kaleme aldığı Sisterhood of Dune romanını ekrana uyarlayacak. Kitaba uygun olarak Harkonnen kardeşlerin hikayesini anlatacak. Böylece Bene Gesserit’in ne şartlar altında ve ne amaçlarla kurulduğunu izleyeceğiz. Butleryan Cihadı’nın ardından insanlığın sınırlarını zorlayarak aşma amacı taşıyan bu tarikatın kurulduğu andan itibaren entrika ağlarını nasıl ördüğüne tanık olacağız. Ne yazık Sisterhood of Dune romanını henüz Türkçe okuma imkanımız olmadı.

Dizinin baş yapımcısı ve yaratıcısı pozisyonunda Diane Ademu-John bulunuyor. Chernobyl, Breaking Bad ve Walking Dead dizilerinde de görev almış muhteşem yönetmen Johan Renck de en az bir bölümün yönetmenliğini üstleniyor. Hatta ilk bölüm kesinlikle onun yönetmenliğiyle gelecek. Alakalı habere buradan ulaşabilirsiniz.

Dune filminin yönetmeni Denis Villeneuve ile senaristi Jon Spaihts de dizide baş yapımcı olarak görev alacak. Ayrıca Sisterhood of Dune’un eş yazarı Kevin J. Anderson ile Frank Herbert’ün oğlu Brian Herbert dizinin yapımcılığını üstleniyor.

Dizinin yapımı eylül ayında resmi olarak başlamıştı. Ancak bildiğimiz kadarıyla çekimler henüz başlamadı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.