Dizi Haberleri

Babylon 5 Dizisi Yenilenmiş Olarak Geliyor

90’ların sevilen epik bilimkurgu dizisi Babylon 5, dizinin asıl yaratıcısı J. Michael Straczynski ile yeniden çekiliyor. Warner Bros geçtiğimiz yıllarda diziye dair projelere sıcak bakmıyordu. Fikirleri değişti gibi görünüyor.

Babylon 5, bize 5 yıl boyunca 110 bölüm süren tek bir hikaye anlatmıştı. Bu hikaye derin politik entrikalar, karakter gelişimleri ve foreshadowing‘ler (önceden gösterme) ile doluydu. Yani 5 yıllık hikaye önceden planlanmış, hazırlanmış ve çekilmişti. İşte bu hazırlığı yapan ve hikayeyi yaratan isim J. Michael Straczynski idi. Görünen o ki ünlü yapımcının anlatmak istedikleri henüz bitmemiş. Bakalım bu kez hikayeyi bize nasıl anlatmayı planlıyor.

Babylon 5 yayınlandığı dönemde bilimkurgu dizilerinin nasıl olması gerektiğine dair standardı değiştirmişti. Hikayesi ile tüm izleyicilerini büyülemeyi başarmıştı. Reboot dizisi The CW ve Warner Bros ortaklığı ile gelecek. Bakalım bu kez de standart değiştiren içerikler sergileyecek mi.

Orijinal seri sıfırdan ve yeniden başlıyor. Gizemli bir geçmişe sahip Dünya Kuvvetleri subayı olan John Sheridan, tarafsız uzayda bulunan beş mil uzunluğundaki uzay istasyonu Babylon 5’a atanır. Burası gezginler için olduğu kadar kaçakçılar, kurumsal kaşifler ve uzaylı diplomatlar için de uğrak bir alandır. Zira savaş tehdidin sürekli devam ettiği huzursuz bir barış dönemidir bu. Sheridan’ın istasyona varışı ön görülemez ve hayal edilemez olayları tetikler. Keşif yapan bir Dünya şirketi yanlışlıkla gelişim düzeyi insanlıktan bir milyon yıl daha ileride olan bir uygarlıkla bir çatışmayı tetikler. Böylece Sheridan ve B5 ekibinin geri kalanını ateş hattına sokmuş olur. Bundan itibaren yapılacak tek şey insan ırkının hayatta kalabileceğini umut etmektir.

Dizinin hayranları yıllarca diziyi tekrar hayata getirmenin hayallerini kurdular. Ancak bu pek de mümkün görünmüyordu. Çünkü Straczynski Babylon 5 için bir kickstarter projesinin dahi gerçekleşemeyeceği yönünde açıklamalar yapıyordu. Bizi bir sürprize mi hazırlıyordu yoksa bu gelişmeler ona da sürpriz mi oldu, bilemiyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.