AYBABTUDizi Haberleri

Amazon, Yüzüklerin Efendisi Dizisi İçin Servet Harcayacak

J.R.R. Tolkien’in fantastik kurgu serisi Yüzüklerin Efendisi‘ni televizyona uyarlamayı planlayan Amazon bunun için 500 milyon dolar bütçe ayırdı.

Reuters’ın haberine göre, Yüzüklerin Efendisi’nin haklarını almak için şimdiden 250 milyon dolar harcayan Amazon, proje için pazarlama maliyetleri ile birlikte 500 milyon dolar harcamayı öngörüyor. Televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizileri arasında şimdiden yerini ayırtan Yüzüklerin Efendisi serisi için henüz bir tarih verilmiyor. 2001-2003 yılları arasında yayınlanan, yönetmenliğini Peter Jackson’ın yaptığı Yüzüklerin Efendisi’nin 3 filmi toplam 281 milyon dolara mâl olmuştu.

En iyi içerikleri sunmak konusunda Netflix, Hulu ve diğer yayın platformları ile yarış halinde olan Amazon Prime, HBO‘nun popüler fantastik dizisi Game of Thrones gibi dünya çapında başarılı olacak bir dramatik yapım arayışındaydı. Geçtiğimiz yılın sonlarında, Amazon Prime’ın Orta Dünya’ya doğru yola çıktığını açıklayan CEO Jeff Bezos, iki sezonluk dizide, Tolkien’ın eserlerinin filmlerde değinilmeyen bölümlerini izleyeceğimizi belirtmişti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.