Dizi Haberleri

15 Yıllık Supernatural Dizisinden Duygusal Veda

CW kanalının uzun yıllardır yayınlanan fantastik dizisi Supernatural, Çarşamba günü final bölümüyle ekrana geldi.

Sam (Jared Padalecki) ve Dean Winchester‘ın (Jensen Ackles) 15 yıl süren hikayesi duygusal final bölümüyle veda etti. Haberin bu noktadan sonra sürpriz kaçıran (Spoiler) içerdiğini belirtelim.

Final iki kardeşin bir önceki bölümde elde ettikleri zaferin tadını çıkarmasıyla başladı. Daha sonra Dean, onları yolun başına götüren, aralarında birinci sezondan Jenny’nin (Christine Chatelain) de olduğu maskeli vampirlerin davasını aldı. Dövüş sırasında gerginlik yaşandı çünkü o an çok sıradan bir şey vardı. İzleyiciler, Sam ve Dean‘in daha riskli kavgalardan yara almadan çıktıklarını görmüştü ancak son bölüm olduğunu bilmemizden midir nedir tanıdık görünen her anda yaklaşan bir kıyamet havası vardı.

Gerçekten de, bu dövüş Dean Winchester‘ın son savaşıydı. Bir vampirle son kavgasında, tahta bir direğe doğru itildi ve metal çubukla yaralandı. Dean, durumunun vahim olduğunu hemen anladı. Dean’in de dediği gibi, bu şekilde biteceğini her zaman biliyorduk. Ancak kardeşlerin son vedalaşmalarını izlemek hiç de kolay olmadı. Dizideki başrollerin yıllar içinde birçok kez ölüme yaklaştığına şahit olsak da, Dean ve Sam bu sefer bunun gerçek olduğunu biliyordu.

15 yıla değen bir vedalaşmanın yaşandığı sahnede; ilk bölümde Dean’in kardeşinin kapısına gidip ondan yardım istediği ana, karakterlerin ölümcül durumlardan çıkmanın yollarını buldukları tüm anlara gönderme vardı.

Sam, ağabeyi olmadan ava çıkamayacağını söylediğinde Dean ona her adımda yanında olacağını söyler. Sam’e, “Çok iyi bir yolculuk yaptık dostum” diyen Dean için bu yolculuk, o vampir yuvasında bitse de cennet gibi devam ediyor. Cennette Dean, Bobby (Jim Beaver) ile buluşuyor. Harvelle’ın Roadhouse’u ve Dean’in sevgili arabası Baby birkaç metre ötede dururken Bobby, “Herkes mutlu. Herkes birlikte.” der. Dean’e anne ve babasının yolun aşağısında yaşadığını ve Rufus’un (Steven Williams) da yakınlarda olduğunu söyleyen Bobby, “Bu sadece cennet değil Dean. Hak ettiğin cennet bu” diyor.

Supernatural dizisinin finalinde; Dean ve Sam‘e uygun bir son yer alıyor; kardeşlerin kazandığı cennet. Sam de Dean’le cennette buluşacak ama henüz değil. Çünkü Sam’in hikayesi yıllar sonra da devam ediyor.

Sam’in Dean adında bir oğlu var ve yanında oğluyla birlikte yaşlı bir adam olarak ölür. Başka bir deyişle, normal bir hayatın ulaşılamaz olduğunu görünüşte kabul eden adam, bunun gerçekleştiğini görür. Cennette, Sam ve Dean bir köprüde yeniden bir araya gelir. Dean kardeşini, “Hey, Sammy” diye karşılar.

Bir efsane daha ekranlara veda etti. Hoşçakal Sam ve Dean!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.