Dizi Haberleri

14. Doctor, Jodie Whittaker Bu Sezon Diziden Ayrılıyor

Uzun soluklu Doctor Who serisinin 14. Doctor unvanını üç sezondur devam ettiren Jodie Whittaker’ın, 13. sezonun sonunda ayrılacağı ortaya çıktı.

50 yılı aşkın süredir ekranlarda olan (90lar’da uzun bir ara verilmişti) Doctor Who, ilk defa başrolünü bir kadın oyuncuya vermişti. Jodie Whittaker‘ın Doctor rolünü üstlenmesi birçokları tarafından karşı çıkılan bir durum olsa da BBC‘nin dizisi tam gaz devam etmişti.

Şu aralar Chris Chibnall’ın üstlenici yapımcısı olduğu dizinin 13. sezon çekimleri devam ediyor. Pandemi yüzünden çekimlerine ara verilen ve normal yayın takvimine yetişmeyen dizinin yeni sezonu da hayranları tarafından merakla bekleniyordu.

İngiliz The Daily Mirror‘da yer alan habera göre Jodie Whittaker, bu sezon sonunda Doctor rolünü bırakacak. Ortada henüz BBC tarafından yapılmış bir açıklama olmasa da buna kesin gözüyle bakanlar da var. Çünkü Doctor rolü genelde, aynı oyuncu tarafından üç sezon boyunca canlandırılıyor sonrasında yeni bir oyuncuya devrediliyor. Çok nadiren üç sezonu aşan oyuncular var.

Buna ek olarak Jodie Whittaker’ın başrol olmasının ardından hikayenin gidişatında da büyük değişiklikler yapılmıştı. Doctor’un, aslında bir Zaman Lordu olmadığı, evrenin kendisi kadar yaşlı bir varlık olduğu gibi garip bir sürece girilmişti. Çoğu sıkı Whoavian bu değişiklik sonrası seriyi bırakmıştı. Whittakerlı sezonlarda izleme puanlarının düştüğü de bir gerçek.

Seriyi tekrar eski günlerine getirmek, izlenme sayısını artırmak ve verilen kararları bir şekilde değiştirmek için bu rol değişikliğine gidilmiş olabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.